Rob de Nijs ontroerd door hartverwarmende reacties op DWDD-optreden

Rob de Nijs

De zanger wordt bedolven onder de positieve reacties

Rob de Nijs ontvangt honderden hartverwarmende reacties naar aanleiding van zijn optreden bij De Wereld Draait Door. Afgelopen vrijdag zong de 77-jarige daar in een lege studio twee liedjes. De zanger, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, is overdonderd door de vele positieve reacties en had nooit verwacht dat zijn optreden zoveel teweeg zou brengen.

Zonder publiek

“En dan te bedenken dat we vrijdag nog wilden afzeggen”, reageert Rob vandaag in De Telegraaf. Volgens de zanger stond zijn optreden al bijna twee maanden vast. “Maar het oprukkende coronavirus haalt een streep door vrijwel alles. Dus toen we hoorden dat het wel door zou gaan, maar zonder publiek, dacht ik eerst: ‘Ja, wat is dat nou? Dat wordt toch niks, zal ik dat nou wel doen?'”

‘Alles viel op zijn plek’

“Aan de andere kant heb ik in de theaters ook niets te doen, omdat alles tot nader orde is afgelast. Daarom besloten we toch maar te gaan”, vervolgt Rob. “Laten we die stukken maar doen, zei ik, natuurlijk helemaal niet vermoedend hoe het zou uitpakken in die lege studio, met dat donkere decor en die stilte. Alles viel op zijn plek.”

‘Matthijs door het dolle’

De zanger had zelf in eerste instantie niet het gevoel dat zijn optreden zo bijzonder was. “Pas na afloop, een half uur na de uitzending, werd me duidelijk dat het wat had losgemaakt”, vertelt hij. “Er kwamen zóveel reacties! En Matthijs was door het dolle, dat ben ik ook niet gewend.”

Lees ook: Voor de laatste keer: stop met hamsteren en koop alleen wat je nodig hebt

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill