Rob de Nijs is genoodzaakt door ziekte te stoppen met optreden

Zanger Rob de Nijs heeft bekendgemaakt te stoppen met optreden

De 76-jarige zanger en acteur Rob de Nijs is genoodzaakt om te stoppen met optreden. Dit meldde hij gisteren in De Telegraaf. Rob leidt aan de ziekte van Parkinson en heeft om deze reden besloten om niet meer op het podium te gaan staan.

“Het is natuurlijk dramatisch nieuws, maar we zijn er niet door platgewalst”, aldus Rob de Nijs.

‘Ontroerend en aandoenlijk’

In het begin was het moeilijk voor Rob om te accepteren. “Eerst wel, nu weer overeind gekrabbeld en het gaat weer, dat moet ook wel”, vertelt Rob aan De Telegraaf. Ook bij zijn zevenjarige zoontje Julius sloeg het nieuws dat zijn vader niet meer gaat optreden in als een bom. “We hebben uitgelegd dat papa trilt en dat hij ziek is. Dat hij daardoor weleens kan vallen en dat hij dus een beetje moet uitkijken. Sindsdien waarschuwt hij me de hele tijd voor alles. Het is ontroerend en aandoenlijk”, vertelt Rob.

Niet het einde

Toch is dit niet het einde van de carrière van Rob. Zijn laatste werk heeft de zanger al in de puntjes uitgewerkt. “Ik wil nog een nieuwe cd maken en op een nette manier, na zestig jaar, afscheid nemen van het publiek. Ik maak mijn huidige tour gewoon af en dan volgt volgend jaar een afscheidstour langs alle provincies en een allerlaatste concert in Amsterdam, waar ik vandaan kom en waar alles voor me begon.”

Zangcarrière

Ondanks zijn ziekte wil de zanger dus niet dat zijn carrière als een nachtkaars uitgaat. “Mijn stem houdt zich fantastisch, ik zou nog jaren door kunnen. Maar door dit… houdt het op. En dat is een streep door de rekening. Ik wil het publiek wel de Rob de Nijs geven die ze gewend zijn. Niet een beverig mannetje dat… nou ja, maak de zin maar af. Daarom denk ik: nog een jaar.”

Lees ook: Inbrekers slaan hun slag in riante villa van volkszanger Tino Martin

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube