Na Piet Paulusma moet ook Rob Geus SBS6 verlaten

Rob Geus
Na 18 jaar moet ook Rob Geus weg bij SBS6

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat een van de bekendste Nederlandse weermannen, Piet Paulusma, eind 2019 de zender SBS6 moet verlaten. Nu, een aantal dagen, is ook bekend gemaakt dat het contract van presentator Rob Geus niet meer verlengd zal worden. Zijn contract verliep eind vorig jaar al en wordt nu niet meer verlengd.

Rob Geus werd bekend van programma’s De Smaakpolitie en Red Mijn Vakantie!

Nieuwe SBS6

Volgens John de Mol zouden deze programma’s niet meer passen bij ‘het nieuwe SBS6’, zo meldt het AD. Het contract van de presentator en tv-kok liep eind vorig jaar al af en is niet opnieuw verlengd. Maar liefst 18 jaar lang werkte Geus voor de commerciële zender. “De tv-wereld staat op zijn kop”, zo vertelt hij aan het AD.

Rob Geus

Aan het AD laat Rob Geus weten niet in detail te willen treden over het slechtnieuwsgesprek, maar wel laat hij weten het gesprek niet gevoerd te hebben met SBS6-eigenaar John de Mol. “Dat ging via via. Ik heb De Mol nooit mogen spreken, al heb ik dat wel meermaals aangevraagd. Ik had een kopje koffie wel leuk gevonden.”

Nieuwe baan

Stilzitten is voor Rob Geus geen optie. Inmiddels heeft hij alweer een nieuwe baan. Voor de regionale zender RTV Rijnmond gaat hij een vast programma-item maken. In het programma, genaamd FC Rijnmond, gaat de kok met bekende sporters kijken hoe gezond zij eten. “Ik ga in de keuken een gerechtje maken met hen, want de meeste kunnen niet koken, dus dat is wel leuk”, aldus Geus. “Ik kan redelijk in de pan roeren en heb er redelijk verstand van, dus het is wel leuk om te kijken hoeveel verstand voetballers hebben van voeding.”

Bekijk hier het fragment terug van RTL Late Night waar Rob Geus zijn kant van het verhaal vertelt:

Lees ook: Piet Paulusma wordt verrast bij De Wereld Draait Door

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill