Stiekem afscheid tv-icoon Rob Verlinden: hij stopt per direct met alle tuinprogramma’s

Rob Verlinden televisie

Hij zal niet meer te zien zijn op de Nederlandse televisie

De geliefde tuinman, Rob Verlinden (68) is inmiddels weer 32 jaar op de Nederlandse televisie te bewonderen. Zijn tv-carrière begon in 1986 in de tuinrubriek van AVRO Service Salon. In 1992 maakte bij de overstap naar de zender RTL 4 voor het tv-programma Flora Magazine. Niet lang hierna werd dit magazine met het klusprogramma Eigen Huis van klus-presentator Nico Zwinkels samengevoegd tot een programma: Eigen Huis & Tuin.

Tuinman Rob Verlinden richte zich op het creëren van tuinen en gaf advies over planten en bloemen.

Rob Verlinden

Helaas is de tijd nu aangebroken dat we toch een beetje afscheid hebben moeten nemen van de bekende tuinman. Echter waren de trouwe kijkers hier niet van op de hoogte. Rob Verlinden heeft afgelopen weekend in het geheim afscheid genomen van televisie. En dit is niet geheel vrijwillig, want het blijkt dat de tuinman moet stoppen met het fysiek zware tuinieren in verband met zijn gezondheid.

Achter de schermen

Ruim 30 jaar lang was Rob Verlinden te zien als onze favoriete tuinman op de Nederlandse televisie. Hoewel het officieel gezien als pensioen wordt benoemd, wil de tuinman dit zelf liever nog niet zo noemen. Hij zal de komende tijd nog actief zijn achter de schermen, maar het fysiek zware werk in de tuinen laat hij voortaan aan iemand anders over. Het bekende tv-programma ‘Rob’s Grote Tuinverbouwing’ zal vanaf volgend seizoen de naam ‘De Grote Tuinverbouwing’ krijgen.

Longvliesontsteking

Rob werd twee maanden geleden opgenomen is het ziekenhuis met een longvliesontsteking. Aan het AD laat hij weten dat dit ook voor hem het moment was waarop hij besloot om het rustiger aan te doen. In het interview zegt hij: “Ik heb toen besloten: nu moet ik gaan genieten. Het is de hoogste tijd. Voor mezelf, maar ook voor mijn partner.” Op het moment is hij dan ook heerlijk met zijn partner aan het genieten van een welverdiende vakantie in Portugal. “Ik ben dan misschien niet meer die jonge, vitale snelle boy die ik ooit was, maar dat betekent natuurlijk niet dat ik stil ga zitten”, sluit hij af.

Lees ook: Verdrietig nieuws voor voormalig RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AD | Beeld: videostill