Robbie Williams brengt album uit met grootste hits

robbie williams

‘Een onzichtbare draad trekt me altijd weer naar Take That toe’

Legendarisch feestbeest Robbie Williams kijkt met plezier terug op zijn uitspattingen in de nineties. Inmiddels krijgt hij er echter geen genoeg van om een familieman van middelbare leeftijd te zijn, zo vertelt hij in de nieuwste Grazia.

Grootste hits

De afgelopen vijfentwintig jaar – nadat Robbie de wereld opschudde door de meest aanbeden boyband Take That te verlaten – werd een deel van de Britse popcultuur gedefinieerd door hem en zijn openheid. Door zijn muziek, zijn uitverkochte stadionconcerten, maar ook door zijn hoogte- en dieptepunten, zijn excessen en zijn mentale inzinkingen. En vooral door zijn rauwe, zelfingenomen, grappige en soms ook lastige persoonlijkheid.

Dat is waarom hij zo’n buitengewone popster is – de meeste succesvolle Britse soloartiest aller tijden. Dit stokje nam Robbie trouwens in 2016 over van David Bowie, toen zijn twaalfde studioalbum The Heavy Entertainment Show nummer één werd. Om z’n jubileum te vieren, heeft Robbie nu XXV uitgebracht, een album met zijn grootste hits, die hij opnieuw opnam met ons eigen Metropole Orkest. Ook deze plaat is voorbestemd om naar nummer één te gaan, al is het alleen al vanwege de hang naar nostalgie.

Middelbare leeftijd

“Ik ben blij dat nostalgie bestaat, want in de derde akte van mijn leven geeft het me opnieuw carrièrekansen, en dat windt me op. Maar de nineties zelf heb ik een soort van kapot gemaakt. Ik slóópte de jaren negentig. Het was een overtreffende trap van zelfmedicatie en geestesziekte”, vertelt Robbie aan Grazia. Zijn goede momenten waren ongelooflijk en zelfs bedwelmend, zo zegt hij, maar hij is klaar met dat tijdperk. “Ik ben blij dat ik het heb meegemaakt, maar ik ben ook heel blij dat ik nu een getrouwde man van middelbare leeftijd ben die voor zijn vrouw en vier kinderen zorgt. Ik hou ervan, het geeft me een doel. Het doel van de jaren negentig was mezelf uitwissen en zien hoe ver ik het hedonisme kon pushen.”

Littekens

Hoe is nu het contact met de rest van Take That? Hebben de mannen een WhatsAppgroep? “Ha! Nee. Er is geen WhatsAppgroep! Wanneer ik aan iemand denk, stuur ik een e-mail. Er is een onzichtbare draad in het universum die ons altijd weer naar elkaar trekt. Maar er zijn wel een paar littekens. Littekens die ik heb veroorzaakt.”

Zijn ze nog steeds boos op het vertrek van Robbie? “Ik denk dat ze van me houden, en ik hou van hen. Maar er zal altijd een stukje wantrouwen zijn, bewust of onbewust. ‘Wat gaat hij nu doen? Wat betekent dat?’ Ik ben hun dolende jonge broer. En dat zal ik altijd blijven.”

Meer lezen? In de nieuwste Grazia vind je onder andere interviews met Zendaya, Giel de Winter, Gwen van Poorten en Géza Weisz. Vanaf morgen in de winkels!

Lees ook: Daan met downsyndroom werd geweigerd bij optreden Jeroen van der Boom in casino

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress