Rockster Eddie van Halen (65) overleden aan keelkanker

eddie van halen

Dat meldt zijn zoon in een emotioneel bericht op Twitter

Eddie van Halen, medeoprichter en gitarist van de hardrockband Van Halen, is dinsdag op 65-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn zoon, Wolfgang van Halen, in een emotioneel bericht op Twitter weten. De rockster overleed aan de gevolgen van keelkanker.

Keelkanker

De Nederlands-Amerikaanse muzikant leed al jaren aan keelkanker, maar het laatste jaar verslechterde zijn situatie. Hij werd niet alleen intensief behandeld in de Verenigde Staten, waar hij woont, maar hij reisde ook regelmatig af naar Duitsland voor behandelingen. Helaas tevergeefs. Van Halen overleed dinsdag in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Santa Monica. Zijn familie was bij hem toen hij overleed.

Beste vader

“Ik kan niet geloven dat ik dit moet schrijven, maar mijn vader, Edward Lodewijk van Halen, heeft deze ochtend zijn lange strijd tegen kanker verloren”, schrijft zijn zoon op Twitter. “Hij was de beste vader die ik kon wensen. Elk moment dat ik met hem had – zowel op als buiten het podium – was een cadeautje. Mijn hart is gebroken en ik denk niet dat ik ooit over dit verlies heen kom. Ik hou zoveel van je, pap.”

Reacties

De muziekwereld heeft geschrokken gereageerd op het nieuws. Collega-rocksterren als Paul Stanley en Gene Simmons van KISS noemen Eddie ‘een prachtige ziel’. “Mijn hart is gebroken”, schrijft Gene op Twitter. “Eddie was niet alleen een gitaargod, maar ook een waarlijk, prachtige ziel.” Paul vult die woorden in een eigen bericht aan: “Een pionier en iemand die altijd alles voor zijn muziek gaf. Een goede ziel.” Ook muzikant Billy Idol staat stil bij het verlies. “Rest in peace, gitaarlegende Eddie van Halen. We zullen je missen.” Hij sluit zijn bericht af met #fuckcancer.

Lees ook: Oei! Prince gaf bandleden boete als ze foutjes maakten

Bron: Twitter | Beeld: BSR Agency, credit Arnold Wells