Zo ziet de kleine pestkop uit de Rolo-reclame er nu uit


Ken je deze pestkop nog?

Het was 1996 en Nederland was in de ban van de Rolo-reclame. Met de slogan “Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet” werden de chocolaatjes gevuld met karamel aan de man gebracht. En dat werkte, want dankzij het jongetje uit de reclame kende iedereen het merk. De destijds zevenjarige Cees Molenaar speelde de vervelende pestkop. Inmiddels is hij 29 en zó ziet hij er nu uit.

“Nehnehnehnehneh!”

Casting

Normaal gesproken vinden er voor reclames en andere acteerrolletjes castings plaats. In dit geval werd Cees gewoon op straat aangesproken, omdat de producers in hem het brutale jongetje zagen dat ze voor ogen hadden. “Ik was best baldadig als kind, ja, net als in de reclame”, zegt Cees tegen Grazia. Door zijn guitige koppie paste hij precies in de rol als pestkop. Cees werd na zijn hoofdrol in de Rolo-reclame nog vaker gevraagd voor kleine rollen, maar hij heeft alles afgewezen.

Volwassene

In de reclame speelt Cees een jongetje dat een olifant pest met zijn laatste Rolo. Voordat de olifant de Rolo kan pakken, eet Cees hem snel zelf op. Daarna zien we een oudere Cees, gespeeld door een Engelse acteur Philip Childs, die wordt teruggepakt door dezelfde olifant. Omdat Cees eerst was gevraagd, zocht regisseur Rogier van der Ploeg een oudere versie van Cees. Hij zocht stad en land af, maar vond niemand die dezelfde uitdrukking als Cees had. Uiteindelijk kwam hij bij een Engelsman terecht. Twintig jaar nadat de reclame werd gemaakt hebben Cees en Philip elkaar nog eens gezien. Ze zullen altijd een speciale band houden door de reclame.

Rolo

Dankzij zijn rol als ‘Rolo-jongetje’ werd Cees niet langer Cees Molenaar genoemd, maar Cees Rolo. Zo staat hij nog steeds bekend in zijn woonplaats Volendam. Helaas legde de reclame hem geen windeieren, maar Cees mocht destijds wel een paar dozen chocolaatjes meenemen naar school om uit te delen.

De befaamde reclame:

Zo ziet Cees er nu uit:

Lees ook: Waylon spreekt openhartig over zijn zestienjarige zoon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Videostill