Deze 6 romantische gebaren kunnen juist waarschuwingssignalen in je relatie zijn


Sommige romantische gebaren doen een belletje rinkelen

We willen natuurlijk een partner die attent en romantisch is. Vooral vrouwen dromen van een man die lieve dingen voor ze doet, zoals bloemen en cadeautjes kopen en regelmatig zijn liefde uitspreekt. Toch zit het meerendeel van de vrouwen opgescheept met een man die niet zijn gevoelens uitspreekt, maar ach, we weten dat hij van ons houdt, toch? Misschien moet je hier maar blij mee zijn ook, want deze 6 romantische gebaren kunnen eigenlijk het teken zijn dat er iets goed mis is…

Heb jij dit ooit meegemaakt?

1. ‘Ik hou van je’

Als je in een stabiele relatie zit zeg je natuurlijk regelmatig ‘ik hou van jou’ tegen elkaar. Toch kunnen deze vier woordjes de alarmbellen doen rinkelen en wel wanneer ze te snel gezegd worden. Ken je iemand slechts een paar weken en roept hij of zij nu al dat-ie van je houdt, altijd bij je wil blijven en jullie nooit meer uit elkaar gaan? Dan is het tijd om een stapje terug te doen. Het is niet gek dat je iemand snel heel erg leuk vindt, maar als iemand vroeg in de relatie al grootse uitspraken doet, kan er iets anders achterzitten dan alleen verliefdheid. Het is namelijk een van de grootste waarschuwingssignalen bij narcistische, controlerende en zelfs gewelddadige partners. Zij willen hun slechte gedrag ‘goedpraten’ met lieve woorden. Pas hier dus voor op!

2. Ze delen te veel, te snel

Ben je op een eerste afspraakje en praat je date alleen maar over zijn of haar ex? Dan is dat sowieso al erg vervelend. Worden die exen dan ook nog eens helemaal zwart gemaakt? Dan is het misschien tijd om na te denken of deze persoon wel klaar is voor een nieuwe relatie. Het is geen probleem als de ex ter sprake komt als het gaat om een leuke vakantie of misschien de (gedeelde) voogdij van een kind, maar als het constant gaat over exen, dan is het misschien niet de beste start van een relatie.

3. Constant appen

Als je elkaar leuk vindt wil je natuurlijk zo veel mogelijk met elkaar praten. Een appje tussendoor is snel gestuurd, maar als je partner je constant appt kan dit een rode vlag zijn. Vooral als diegene ook nog eens gefrustreerd raakt als je niet meteen een berichtje terugstuurt. Krijg jij regelmatig berichtjes in de trant van ‘waar ben je’, ‘wat doe je’ of ‘waarom reageer je niet’, pas dan op.

Lees de andere 3 romantische gebaren die waarschuwingssignalen zijn op de volgende pagina.

Pagina 1/2