Rotterdamse Anita biedt haar excuses aan voor omstreden voedselbankfilmpje van PowNed

Anita

Er ontstond veel ophef over de uitspraken van de Rotterdamse Anita

In het kader van de Wereld Armoededag op 17 oktober deelde PowNed maandag een filmpje om te laten zien hoe het gesteld staat met de armoede in Nederland. PowNed sprak met de Rotterdamse Anita Mulder, die van slechts 45 euro per week moet rondkomen. Hiervan moet ze ook haar drie hondjes onderhouden én sigaretten kopen. 

Werken kan ze niet, omdat ze ‘aan zichzelf moet werken’.

Verlept
In het filmpje, dat inmiddels al bijna een miljoen keer is bekeken, is te zien hoe Anita groenten weggooit die ze van de voedselbank heeft gekregen, omdat deze ‘verlept’ zouden zijn. “Voedselbank bedankt, voor alle dingen die weer over datum zijn”, zegt Anita terwijl ze ogenschijnlijk prima groenten weggooit. Ook vertelt Mulder dat wanneer ze de groente niet kent ze deze ook ‘de prullenbak in kiepert’. Duizenden woedende reacties stroomden binnen op sociale media. Mensen vinden het belachelijk dat iemand die in armoede zou leven, zich zo gedraagt.

Gemanipuleerd
Anita bood hierop haar excuses aan in RTL Late Night en vertelde dat ze spijt heeft van het filmpje. “Ik ben dom geweest om hier aan mee te werken. Ik wilde armoede niet zo neerzetten.’’ Volgens haar zou ze gemanipuleerd zijn, waardoor er een verkeerd beeld van haar is neergezet. PowNed ontkent dit. Bekijk het fragment zelf hieronder:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Libelle | Beeld videostill PowNed