Roxeanne Hazes openhartig over tijd na overlijden vader: ‘Ik had een boze fase’

Ook onthult ze dat ze als tiener aan hekserij deed

Roxeanne Hazes heeft een bewogen jeugd gehad. Haar vader André Hazes overleed toen ze nog heel jong was en ze had veel moeite met zijn overmatige drankgebruik. Ook had ze vroeger niet veel vrienden en kwam ze in aanraking met hekserij. Dit alles onthult de 26-jarige brunette in een lang interview op NPO Radio 2.

Gothic en tarotkaarten

Roxeanne deelt in het interview dat ze een loner was. Ze had weinig vrienden toen ze bevriend raakte met een Spaans meisje. Haar nieuwe vriendin bracht haar in contact met hekserij. “Ze kleedde zich heel gothic, droeg dikke eyeliner en legde tarotkaarten. Zij werd mijn grote inspiratiebron en ik deed met haar mee. We waren de twee grote ‘creepers’ van de school. Iedereen vond ons eng”, onthult de zangeres.

Boze fase

De brunette vertelt dat ook haar muzieksmaak veranderde. Zo luisterde ze in die periode veel naar bands als Within Temptation en Evanescence. Haar favoriete film destijds was de fantasy-thriller The Craft. “Daarna overleed mijn vader en had ik een boze fase. Ik schopte tegen de wereld en vond iedereen stom en alles oneerlijk.” De muziek van Within Temptation en Evanescence werden ingeruild voor tracks van Anouk. “Ik zat elke dag op het kantoor van mijn vader heel hard Lost van Anouk te zingen.”

Drinken

André jr. en Roxeanne maakten er nooit een geheim van dat hun vader een drankprobleem had. Roxeanne onthult dat ze als kind weleens bang was voor haar vader als hij te diep in het glaasje had gekeken. Dit is dan ook de reden dat ze niet wil dat haar zoontje Fender haar ziet drinken. “Ik heb mij thuis vaak onveilig gevoeld als kind, omdat mijn vader dronken was. Ik ging altijd laat slapen, lag altijd met één oog open. Dat gun ik mijn zoontje niet. Ik gun hem een warme omgeving waarin dat soort dingen niet voorkomen.”

Lees ook: BN’ers zwaar teleurgesteld in André Hazes: ‘Dit had ik niet van jou verwacht’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill YouTube