Roxeanne Hazes: zelfs op verjaardag van pa reageert André niet op mijn berichten

“Ik krijg nooit een berichtje terug”

Vandaag zou volkszanger en Nederlandse legende André Hazes 66 jaar zijn geworden. Een bijzondere dag voor zijn familie, in het bijzonder voor zijn zoon en dochter Roxeanne en André junior. Je zou wellicht denken, een uitgelezen dag om de strijdbijl te begraven. Maar niets lijkt minder waar. 

Gebrouilleerd
Hazes-weduwe Rachel en haar dochter Roxeanne liggen al geruime tijd in de clinch met zoon en broertje Dré. Zelfs de geboorte van André Hazes III kon hier niets aan veranderen, Roxeanne en Rachel hebben de baby nog nooit in hun armen gehouden. De relatie tussen Dré en zijn zestien jaar oudere vriendin Monique kon de goedkeuring van Rachel niet wegdragen. Het gevolg: Dré verliet het appartementen-complex waarin hij naast zijn moeder en zus woonde, en trok samen met zijn vriendin in een andere woning.

Financiële tegenvaller
Dit was echter niet het enige. Rachel was volgens Telegraaf niet alleen bang dat ze haar zoon kwijt zou raken aan een andere vrouw. Dat André, die dagelijks geboekt wordt voor optredens, het talent van zijn vader heeft, is niemand ontgaan. Volgens Rachel zou hij samen met zijn zus een succesvol duo kunnen vormen. Maar toen de zanger zijn Monique leerde kennen, besloot hij zijn eigen weg te gaan en vaker alleen op te treden. André deelde zijn moeder en zus mee dat Monique zijn boekingen gedeeltelijk zou gaan verzorgen, een financiële tegenvaller voor de rest.

Verjaardag
Dat de familieruzie zijn sporen nalaat bij moeder Rachel Hazes bleek duidelijk toen zij  professionele psychologische hulp zocht en zich liet opnemen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Gelukkig gaat het beter met de weduwe van André Hazes, maar de familie blijft gebrouilleerd. Zelfs de verjaardag van André Hazes senior kan hier geen verandering in brengen, toch een dag waarin de drie gezinsleden hun verdriet zouden kunnen delen. In de ochtendshow van 100%NL vertelt Roxeanne dat er van een belletje of appje op deze speciale dag geen sprake is. “Ik denk niet dat hij opneemt, ik heb het echt wel geprobeerd. Ik heb geprobeerd mijn broertje op de hoogte te houden van de dingen die er gebeuren in mijn leven, bijvoorbeeld de fase dat het niet lekker met mama ging. Het is immers ook zijn moeder. Alleen ik krijg nooit een berichtje terug. Ik ben al zo lang verdrietig geweest, maar nu wil ik gelukkig zijn. Het zij zo, na een tijd krijg je er vrede mee.”

Bron: 100%NL, Shownieuws | Beeld videostill