Roze of mintgroen: welke kleur hebben deze schoenen volgens jou?

roze mintgroen

De sneakers van zangeres Billie Eilish leiden tot heel wat verdeeldheid op het internet

Vijf jaar geleden was heel het internet in de ban van één jurk. Want was de feestjurk nu goud met wit of blauw met zwart? Het blijft ons nog altijd verbazen dat mensen kleuren blijkbaar op verschillende manieren waarnemen. Zo is er opnieuw verwarring over de kleur van de schoenen van niemand minder dan zangeres Billie Eilish.

Verschillende kleuren

Billie Eilish zorgt voor heel wat opschudding op het internet met een filmpje van haar sneakers. Op Instagram verbaast de zangeres zich over het feit dat haar schoenen door veel mensen als wit met roze worden gezien, terwijl ze volgens Billie zelf toch écht wit met mintgroen zijn. Houden onze ogen ons weer voor de gek?

Mintgroen

Volgens de fabrikant gaat het ook echt ‘mint white’ schoenen, maar daar zijn velen het mee oneens. De schoenen lijken ons duidelijk roze met wit! Toch lijken er meerdere verklaringen te zijn voor deze optische illusie. Zo zou het licht in de kamer van de zangeres te warm zijn, waardoor de beelden van de schoen vertekend zijn. Op foto’s die helderder zijn gemaakt, zien we inderdaad wél mintgroen. Ook moet volgens sommigen de naam ‘mint white’ niet worden gelezen als mintgroen en wit, maar als een variant van wit die naar mintgroen neigt. Aha!

Lees ook: Productiever thuiswerken? Gebruik deze kleuren in je thuiskantoor 

Bron: Cosmopolitan | Beeld: videostill Instagram-stories Billie Eilish