RTL Boulevard maakt indruk op Nederland met emotionele uitzending

De gehele uitzending werd gewijd aan Peter R. de Vries

Gisteren kwam het verschrikkelijke nieuws naar buiten dat Peter R. de Vries op 64-jarige leeftijd is overleden. De misdaadverslaggever werd vorige week dinsdag in het centrum van Amsterdam neergeschoten en overleed aan de gevolgen daarvan. In RTL Boulevard werd gisteren emotioneel op het leven van Peter teruggeblikt.

Ontzettend verdrietig

Presentatrice Vivienne van den Assem opende de uitzending van het programma met het treurige nieuws. “Het moge duidelijk zijn: het is een uitzending waarvan we hoopten dat we hem nooit zouden maken. Ik vind het ontzettend verdrietig, het is een dierbare collega, maar ook een geliefde van iemand; een vader van twee kinderen; een opa is er niet meer. We kennen Peter als iemand die zijn beste beentje voor zet voor de goede zaak en voor andere mensen opkomt.”

Ongelooflijk

Collega Luuk Ikink voegt daaraan toe: Het was al bizar en nu is het helemaal ongelooflijk. Ik ben eigenlijk al de hele dag sprakeloos. Er is totale ontreddering, en als dat bij ons als zo is, hoe is het dan voor zijn familie en kinderen? Bij iedereen komt het ontzettend hard aan, het is echt een mokerslag”, vertelt hij.

Film

Ook Marc van der Linden doet een boekje open over Peter. “We hadden het gevoel dat hij er altijd was. Hij was in zijn aanwezigheid zo vertrouwd. Hij was soms chagrijnig maar we hebben ook ontzettend met hem gelachen.” Albert Verlinde: “In wat voor kutfilm zijn we terechtgekomen? We zijn geen familie, maar we zijn zijn tv-familie. Als hij na een zware dag hier kwam, dan vond hij de luchtigheid ook wel gewoon lekker.”

Cases

De Vries was jarenlang een van ‘s lands meest bekende en gerespecteerde misdaadverslaggevers. Zijn programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever stopte vorig jaar na maar liefst zeventien jaar op de buis. De Vries onderscheidde zich door zich op grote, ruchtmakende cases te storten. Zo wist hij met een verborgen camera een bekentenis van Joran van der Sloot te krijgen in de zaak Natalee Holloway. Ook toonde hij aan dat prinses Mabel Wisse Smit en Klaas Bruinsma elkaar beter hadden gekend dan de (toen aanstaand) prinses had doen voorkomen.

Heel Nederland reageerde geschokt op het overlijden van de misdaadjournalist. Op Twitter barst het dan ook van de emotionele reacties. Kijk mee.

Lees ook: Peter R. de Vries overleden aan verwondingen na aanslag in Amsterdam

Bron: Superguide | Beeld: Brunopress, Twitter