Media-rel: ‘RTL Boulevard heeft stiekem audio afgetapt bij Meiland-bruiloft’

maxime leroy

RTL Boulevard kwam onuitgenodigd opdagen en zou stiekem afgetapt hebben

De familie Meiland is ont-zet-tend populair. Er was dan ook volop aandacht voor de bruiloft tussen Maxime Meiland en Leroy Molkenboer, afgelopen weekend. Toch kregen we op de dag zelf relatief weinig kiekjes van het grote feest. Wel had RTL Boulevard een primeur met een kiekje van het bruidspaar – maar nu blijkt dat dat eigenlijk niet de bedoeling was.

Meiland-bruiloft

Afgelopen zaterdag deelden we nog een eerste, haastig kiekje van het dolgelukkige bruidspaar via RTL Boulevard. Opvallend, want Chateau Meiland wordt immers uitgezonden bij SBS. Hoe kon het dan dat RTL er met de primeur vandoor ging? Gistermiddag deelde gossip-expert Yvonne Coldeweijer dat het team van Boulevard zich ‘schandalig gedragen’ zou hebben om aan dit nieuws te komen. Naast de opnameploeg voor het komende seizoen Chateau Meiland was er namelijk geen pers uitgenodigd. Toch kwam RTL Boulevard met een cameraploeg opdagen.

Onuitgenodigd

Verslaggever Aran Bade van het programma stelt dat Boulevard, net als andere pers, inderdaad niet waren uitgenodigd. Maar hij verdedigt de beslissing om toch langs te gaan. “Het was absoluut niet de bedoeling om er pers bij te hebben, maar zij verdienen hun brood door het delen van hun privéleven, dus ik vind het raar als je de pers er niet bij uitnodigt”, aldus Bade.

Uiteindelijk heeft de ceremoniemeester de boel gesust door het team van RTL Boulevard een alternatief te bieden. “Die zei: ‘Weet je wat? Laten we het dan ook goed doen. Dan krijgen jullie een plekje, mogen jullie de ceremonie filmen op afstand en dan kunnen jullie daar mooie plaatjes van maken.'”

Audio aftappen

Maar alsof de beschuldigingen van het wedding crashen nog niet genoeg waren, laat de Chateau Meiland-producent nu weten dat RTL Boulevard ‘zeer waarschijnlijk’ geluid van de bruiloft heeft afgetapt. Dit deelt een woordvoerder van producent Vincent TV tegen NU.nl. “Boulevard was niet uitgenodigd en stond op een afstand van 25 meter. Toch hadden ze in de uitzending loepzuiver geluid van de ceremonie. Het is technisch gezien heel knap dat je dat voor elkaar krijgt”, aldus de woordvoerder.

Ook Yvonne Coldeweijer bracht dit nieuwtje via haar Instagram-account. Zij weet te delen dat het aftappen via de microfoonzendertjes gebeurd zou zijn, die gebruikt werden voor de opnamen van Chateau Meiland. “Ik heb vernomen dat ze van een afstand hebben gefilmd en de audio hebben afgetapt, door in te tunen op de frequentie van de zendertjes (er werd gefilmd voor hun eigen serie) en dit zonder toestemming op te nemen.”

RTL reageert

Aan NU.nl heeft RTL Boulevard laten weten dat er ‘journalistiek’ verslag is gedaan van de huwelijksdag. “De aanwezigheid van de ploeg van RTL Boulevard is in goede harmonie verlopen. Er is geen sprake van enige onrechtmatigheid.”

De producent van het programma gaat in overleg met Talpa over eventuele volgende stappen.

Lees ook: Maxime Meiland en Leroy Molkenboer blikken terug op bruiloft: ‘Gesloopt

Bron: NU.nl, Mediacourant | Beeld: Brunopress