RTL breekt met Sylvie om haar Duits: ‘Ik ben ongelooflijk teleurgesteld’

Sylvie, RTL, teleurgesteld, ongelooflijk, Duits

Sylvie Meis presenteerde Let’s Dance 7 jaar lang bij RTL

De Duitse televisiezender RTL wil niet verder met Sylvie Meis. De 39-jarige blondine was zeven jaar lang het gezicht van de populaire Duitse dansshow Let’s Dance, maar dat is nu voorbij. De beheersing van haar Duitse taal zou niet goed genoeg zijn en daarom is ervoor gekozen om de presentatrice te vervangen. 

Sylvie presenteerde de show zeven jaar lang.

10 jaar 
“Een aantal weken geleden vertelde RTL dat mijn Duits voor hen niet goed genoeg was om met mij verder te gaan”, vertelt Sylvie aan de Duitse krant BILD. “Ik woon inmiddels tien jaar in Duitsland. Natuurlijk waren er altijd mensen die na de uitzending op social media grappen maakten over mijn accent, maar ik had nooit gedacht dat mijn Duits het einde van onze samenwerking zou betekenen.”

Teleurgesteld
Sylvie liet aan de krant weten dat ze het nieuws telefonisch te horen kreeg en dat ze ‘ongelooflijk teleurgesteld’ is. RTL laat via een woordvoerder weten dat ze Let’s Dance in een nieuw jasje willen steken en dat de taalproblemen niet de reden zijn van het gedwongen vertrek. “We hebben zeven seizoenen ontzettend fijn met Sylvie samengewerkt”, laat de zender weten. Haar co-presentator Daniel Hartwich blijft wel te zien in het seizoen dat in 2018 van start gaat.

Lees ook:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: videostil