RTL stopt met Eigen Huis & Tuin na 27 jaar

eigen huis & tuin stopt

Het programma zal er binnenkort compleet anders uit gaan zien

Het is een van de bekendste klusprogramma’s op de Nederlandse buis: Eigen Huis & Tuin. Het gezellige weekendprogramma met onder andere presentatrice Evelyn Struik, klusser Thomas Verhoef en tuinman Tom Groot gaat een andere invulling krijgen. Dit nieuws maakt de zender RTL4 vandaag bekend.

Toekomst van het programma

Tv-kijkend Nederland zit op zaterdagavond vaak klaar voor een nieuwe aflevering van Eigen Huis & Tuin. Al jaren heeft het klusprogramma tal van huizen en tuinen opgeknapt. Maar aan alles komt een eind, zo blijkt maar weer. Zenderbaas Peter van der Vorst laat in een verklaring weten dat Eigen Huis & Tuin stopt bij de zender. Er is nog geen besluit genomen over de toekomst van het programma, zo meldt hij erbij. Zover bekend zal het programma in ieder geval tot en met 6 juni doorgaan. Tot eind augustus zullen er compilaties van het klusprogramma op RTL4 uitgezonden worden.

Verklaring RTL-baas Peter van der Vorst

In de verklaring legt Peter van der Vorst uit: “Eigen Huis & Tuin wordt door een zeer bevlogen team voor en achter de schermen gemaakt en is in de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een begrip op de vroege zaterdagavond, waar veel kijkers plezier aan beleven.” Peter legt uit dat het programma ook erg veel geld kost om te produceren. Zo doen ze ruim veertig interieur en tuin metamorfoses per jaar. “Daarom kiezen we ervoor om Editie NL vanaf september door te trekken naar de zaterdag en de zondag”, aldus Peter.

27 jaar Eigen Huis & Tuin

Peter laat wel weten niet compleet afscheid te nemen van het populaire programma. “Het tv-programma krijgt in de toekomst in andere vorm en een lagere frequentie een mooie nieuwe plek bij RTL 4, zodat de fans hun geliefde gids op het gebied van wonen en tuinieren niet hoeven te missen”, legt Peter uit. Ook zal er vanaf de zomer op het online woonplatform van Eigen Huis & Tuin geen nieuwe artikelen online komen. Wel blijft de website en alle gemaakte content bestaan. Eigen Huis & Tuin was al vanaf 1993 te zien bij de zender RTL 4. Hiervoor droeg het programma de naam Eigen Huis.

Lees ook: Meest gênante betaalmoment in First Dates ooit: ‘Ik vind splitten walgelijk’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill Videoland