Ruitenkrabbers in de aanslag: volgende week wordt het een stuk kouder

kouder

De winterjassen mogen weer uit de kast gehaald worden

Hoewel het absoluut geen zomer te noemen valt, is de maand oktober vrij warm voor de tijd van het jaar. Jammer genoeg komt daar verandering in. De temperaturen zakken volgende week flink en ook die verafschuwde autoruitenkrabber moet weer uit het stof gehaald worden.

Aan RTL Nieuws vertelt Martijn Dorrestein van Buienradar wat we deze en volgende week kunnen verwachten van het weer.

Warmer dan normaal

Het is de afgelopen tijd wat warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. Een daar is een verklaring voor, zo vertelt Dorrestein. De warme luchtaanvoer vanuit het zuiden zorgt ervoor dat het nu zo’n vijf graden warmer is dan gemiddeld. Donderdag houdt de temperatuur nog aan, maar vrijdag en zaterdag zakt de temperatuur. Het wordt dan zo’n 16 graden.

Regen

Op mooi weer hoeven we dit weekend niet te rekenen. “Er komt een regenstoring aan”, aldus de weerman. Van die warme luchtaanvoer van het zuiden moeten we ook afscheid nemen. De wind draait dit weekend en komt maandag uit het noordwesten. Oftewel: het wordt een stuk kouder.

Nachtvorst

In de nacht van maandag op dinsdag wordt het ‘flink kouder’, zo voorspelt Dorrestein. “Misschien wel met nachtvorst. En dan bedoel ik: vorst aan de grond. Door de hogere luchtvochtigheid moet je misschien wel de autoruiten krabben.” Is er dan alleen maar slecht nieuws? Gelukkig gloort er – letterlijk en figuurlijk – licht aan de horizon. Het wordt volgende week waarschijnlijk wel droog en zonnig.

Lees ook: De oplossing tegen bevroren autoruiten? Een zakje water!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay