Ruud Benard over gekte na Big Brother: ‘Ik kon er niet mee omgaan en ging als kluizenaar leven’

Het leven na Big Brother ging voor Ruud niet over rozengeur en maneschijn 

Twintig jaar geleden had niemand verwacht dat Big Brother een ware tv-knaller zou zijn. Ook de deelnemers hadden geen idee. Plotsklaps waren ze stuk voor stuk BN’ers, iets wat een enorme impact op hun leven had. Ruud Benard kan erover meepraten.

“Ik kon helemaal niet met de faam omgaan”, aldus de deelnemer.

Deelname Big Brother

45-jaar was Ruud toen hij het Big Brother-huis inging. Hij werd bekend om zijn ‘effe knuffelen’- en ‘Laat je niet gek maken’-kreten. Dat waren ook de uitspraken die zijn fans citeerden als ze hem tegenkwamen. Nadat hij het huis verliet was hij plots een van Nederlands bekendste mensen en daar was hij zich bewust van. “Ik werd overal herkend en de aanbiedingen stroomden binnen. Na de koning was ik geloof ik de populairste Nederlander”, herinnert Ruud zich in een gesprek met RTL Nieuws. “Een groot gekkenhuis was het. Jarenlang.”

Problemen

Iedereen kende Ruud en iedereen wilde wel wat van hem, iets waar hij lastig mee om kon gaan. “Het geld stroomde binnen, maar ik was naïef en ging met de verkeerde mensen in zee.” Het ging daardoor snel bergafwaarts met Ruud. De belastingpapieren stapelden zich op, hij raakte zijn huis kwijt en mocht tot overmaat van ramp zijn kind lange tijd niet zien. Dat alles resulteerde in een teruggetrokken opstelling. “Ik ging als een kluizenaar leven. Ik durfde vijf jaar lang niet over straat.”

Kluizenaarsbestaan

Inmiddels gaat het weer goed met Ruud. Samen met zijn dochter woont hij in Breda en hij werkt als orderpicker bij een bedrijf in keukenbeslag. En daar is hij blij mee. “Ik heb eindelijk weer structuur en rust in mijn leven, iets waar ik heel lang naar op zoek ben geweest.” Maar het heeft wel even geduurd voor hij is waar hij nu is. Na jaren een kluizenaarsleven te leidden, schudde zijn zus hem wakker. Het kon zo niet langer. Ruud herpakte zich en solliciteerde zich suf. Zonder resultaat. “Niemand wilde me hebben, omdat ik zo’n bekende kop had. Daar zitten bedrijven niet op te wachten.”

Deelname

Gelukkig was daar Maclean, een bedrijf dat Ruud wél een kans wilde geven. “Ik werk in het magazijn en bij deze werkgever voel ik me thuis. Ik word in het magazijn met rust gelaten en ze waarderen mijn werk. Ik heb eindelijk de rust en regelmaat waar ik zo lang naar verlangde.” Je zou je afvragen of Ruud spijt van zijn deelname heeft, maar dat kan hij ontkennen. “Het was een geweldige ervaring. Ik heb er veel van geleerd en het heeft ook duidelijkheid gebracht in mijn leven. En het was natuurlijk een geweldig avontuur.”

Lees ook: Dít is het bedrag dat BN’ers kregen voor hun deelname aan ‘Adam Zkt. Eva’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill Big Brother