Ruud de Wild komt binnenkort met documentaire over ziekte

ruud de wild documentaire

De radio-dj geeft op deze datum een intieme kijk in zijn strijd tegen darmkanker

Radio-dj Ruud de Wild maakte in maart bekend dat hij leidde aan darmkanker. Even leek alles goed te gaan, maar de kanker keerde terug en dus bleef de dj noodgedwongen thuis. Gisteren maakte hij bekend dat hij met een documentaire komt over de lange weg die hij begaan heeft.

Ruud de Wild weer terug

Sinds kort is Ruud de Wild weer terug op de radio. In maart stopte hij noodgedwongen met zijn baan als radio-dj, maar sinds gisteren is hij eindelijk weer te horen vanuit de Radio 2-studio. Tijdens zijn afwezigheid werd hij vervangen door collega Eddy Keur, maar De Wild liet eerder al weten dat hij niet kon wachten om weer achter het mengpaneel plaats te nemen. “Ik voel me beter dan ooit”, vertelde hij destijds. “Maandag 4 oktober ben ik weer te horen en alleen al van dit vooruitzicht krijg ik heel veel energie. Het is tijd om weer mooie dingen te maken.”

Documentaire

Gisteren pakte De Wild dus gewoon de draad weer op met zijn show De Wild in de Middag. Hij had bij deze eerste uitzending direct een bijzondere mededeling: tijdens zijn behandeltraject is hij namelijk gevolgd voor een documentaire. Zelf omschrijft hij de documentaire als een ‘kanker voor dummies’-programma. “Ik wil hiermee kijkers inzicht geven hoe ieder zijn eigen pad kan bewandelen, welke tips er zijn en waarom het zo belangrijk is om tijdig aan de bel te trekken. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dit is geweest en dat wil ik delen”, legt De Wild uit over zijn documentaire.

Waar en wanneer

De documentaire is al vanaf volgende maand te zien. In het programma zijn gesprekken te zien met De Wild, zijn vriendin Olcay Gulsen, en ook zijn arts. Bij hoge uitzondering is er zelfs ruimte gemaakt voor een cameraploeg bij een van De Wilds operaties. De documentaire over Ruud de Wild wordt uitgezonden door KRO-NCRV bij NPO1. Onder de titel Diagnose de Wild kunnen we op 7 november meekijken met het zware traject van de dj.

Lees ook: Darmkanker: symptomen en hoe je dit kunt ontdekken

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress