Ruud de Wild: ‘Ik heb heel lang gedacht dat ik dood kan gaan’

Ruud is voor het eerst sinds de operatie weer op de radio te horen

Begin dit jaar deelde Ruud de Wild het verschrikkelijke nieuws dat hij darmkanker had. Inmiddels is de radio-dj meerdere keren onder het mes geweest en kreeg hij in april te horen kankervrij te zijn. Maar helemaal hersteld is hij nog niet. Sterker nog: Ruud moest opnieuw onder het mes. En dat was even flink schrikken voor de radio-dj.

Moeilijke periode

Voor het eerst sinds zijn diagnose was Ruud weer even op de radio te horen en daar vertelde hij meteen openhartig over de moeilijke maanden die hij heeft moeten doorstaan. “Ik heb heel lang gedacht dat ik dood kan gaan”, vertelt hij openhartig aan collega Gijs Staverman op radio 2. “Ik wist het vanaf afgelopen januari en toen heb ik het stilgehouden. Pas voor de grote operatie, bij de derde ingreep, heb ik het bekendgemaakt.”

Oproep

De dj doet zijn verhaal niet voor niets, hij roept iedereen namelijk op om KWF Kankerbestrijding te steunen. “Er is veel meer geld nodig voor onderzoek, omdat kanker de wereld uit moet”, legt hij uit. 1 op de 3 mensen krijgt in hun leven namelijk een keer met kanker te maken. Ruud kwam er vorig jaar achter dat hij ziek was. “Ik heb het geluk dat ik er relatief snel bij was. Als ik het een halfjaar later had ontdekt, dan hadden wij nu niet gebeld”, aldus Ruud.

Kankervrij

Vorige week maakte vriendin Olcay Gulsen bekend dat Ruud gelukkig helemaal kankervrij is. “Het gaat heel goed met hem”, schreef Gulsen vorige week in haar Instagram Stories. “Als dat zo blijft, mag hij vrijdag naar huis. De operatie is goed gegaan en zijn herstel lijkt heel voorspoedig te verlopen. Hij is helemaal kankervrij.” Gelukkig maar!

Lees ook: Olcay Gulsen zou niet meteen koffers pakken als Ruud de Wild vreemdgaat

Bron: Story | Beeld: Brunopress