S10 vertrokken naar Turijn in aanloop naar Songfestival

s10 turijn

De zangeres staat op 10 mei in de halve finale

Het voelt nog heel ver weg, dat Songfestival in mei. Maar in de Italiaanse plaats Turijn zijn de voorbereidingen al volop aan de gang. Morgen vinden de eerste repetities al plaats. Vandaag vertrok S10, die Nederland vertegenwoordigt met haar nummer De Diepte, dan ook naar de Italiaanse stad.

S10 naar Songfestival

Eind vorig jaar was dan eindelijk het hoge woord eruit: S10 zou Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. In maart volgde de release van haar nummer De Diepte, waarmee Nederland voor het eerst sinds 2010 weer een Nederlandstalig nummer naar het festival stuurt. Omdat de repetities dit weekend al beginnen, is S10 vandaag vanaf Schiphol naar Turijn gevlogen. Uiteraard stond de pers op het vliegveld klaar om de 21-jarige zangeres aan de tand te voelen en succes te wensen.

‘Relaxed’

S10 liet weten dat ze goed in haar vel zit. “Ik heb ook als een roosje geslapen”, vertelde ze, “dat had ik niet verwacht. Ik sliep om 23.00 uur al.” En die goede nachtrust zorgt ervoor dat de zangeres lekker uitgerust aan haar Italiaanse avontuur begint. “Met wat voor gevoel ik wakker werd? Heel blij en ook relaxed”, vertelt ze aan RTL Boulevard. Dat is een flink contrast met vorige week, toen de zangeres met een zware griep in bed lag. “Ik had het even flink te pakken maar ik ben er weer”, zei ze hierover. “Het is gelukkig niet op m’n stem geslagen.”

Drukke planning

Veel tijd voor rust krijgt ze in Turijn overigens niet. Zaterdagochtend moet ze direct aantreden voor de eerste repetities. Woensdag is er nog een repetitie, en de zondag daarna volgt de openingsceremonie. Vervolgens moet S10 op 10 mei aantreden in Turijn voor de eerste halve finale, waar zij als achtste op het podium zal staan. Natuurlijk hopen we dat zij hiermee ook de grote finale behaalt op zaterdag 14 mei, maar dat is dus nog even afwachten.

Lees ook: Oeps! Luisteraars horen nu al ‘Mama Appelsap’ in songfestivalnummer S10

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress