Pas op! Kruidvat roept babyvoeding terug door een salmonellabesmetting!

kruidvat prijsmepper

Baby’s kunnen aan de diarree raken van een salmonella-besmetting

Kruidvat stopt met de verkoop van twee soorten babyvoeding. Er zouden bij de productie grondstoffen gebruikt zijn die uit een fabriek komen waar een salmonellabesmetting is geconstateerd. Kruidvat haalt nu uit voorzorg twee soorten babyvoeding uit de schappen. 

Het gaat om zuigelingenvoeding Kruidvat Extra Care H.A. 1 en Kruidvat Extra Care H.A. 2.

Salmonella
Een salmonellabesmetting kan leiden tot diarree en dat is heel gevaarlijk voor baby’s. Kruidvat zegt dat de stof niet gebruikt is in andere varianten van hun merk. Het bedrijf waar de besmetting voorkomt is het Franse zuivelconcern Lactalis. Twintig baby’s waren besmet geraakt na het drinken van babymelk. Afgelopen week werden nog vijf kinderen ziek en uit het onderzoek wat toen volgde bleek dat de fabriek niet genoeg maatregelen trof om dit te voorkomen. Hierdoor werd besloten om een wereldwijde terugroepactie op touw te zetten.

Protocol
In Nederland zijn nog geen gevallen van ziekte bekend. Kruidvat zegt met klem dat het gaat om een voorzorgsmaatregel en dat het een protocol is dat gevolgd moet worden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zegt hierover:”Als er iets misgaat met een product in Frankrijk dat hier terechtkomt, wordt er gewaarschuwd door de autoriteiten. Voor zover wij weten zijn er geen signalen dat er hier iets aan de hand is.” De varianten babyvoeding zijn te herkennen aan de volgende barcodes:

  • Kruidvat Extra Care H.A. 1 (0-6 maanden) 8717333139667
  • Kruidvat Extra Care H.A. 2 (6- 12 maanden) 8717333139674

Consumensten die het product in huis hebben kunnen het terugbrengen naar de winkel.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NOS | Beeld: Commons Wikimedia, Kruidvat