Samantha ‘Barbie’ de Jong laat voor het eerst weer van zich horen na incident

Samantha gaat hulp zoeken van een kliniek

Samantha de Jong, oftewel Barbie, heeft voor het eerst weer van zich laten horen na het noodlottige ongeval op 24 juli, toen ze uit het raam van haar woning in Scheveningen viel en met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht. 

Na het incident dat plaatsvond op 24 juli gaat Barbie hulp zoeken.

Weer online

Na een tijdje niets van haar te hebben gehoord, heeft Samantha de Jong zich gemeld op Instagram. “Afgelopen zaterdag mijn b day gevierd. Voor het eerst reageer ik weer op insta omdat ik toch mijn schatje (Jeffrey Lake, red.) wil bedanken dat je me zo onwijs steunt en niet alleen mij maar ook mijn familie. Heb nu eindelijk iemand gevonden met wie ik kan lachen, huilen en mee kan praten als het even niet meer gaat. Lieverd ik houd van jou en bedankt dat je er voor me bent.”

Professionele hulp

Haar vriend Jeffrey Lake liet onlangs aan Shownieuws weten dat Samantha professionele hulp gaat zoeken. Naar eigen zeggen heeft hij zelf een aantal instanties benaderd: “Omdat ik haar echt die steun wil bieden, heb ik gewoon de stoute schoenen aangetrokken. Ik heb zelf die bedrijven gebeld en ze stonden eigenlijk gelijk paraat om mij te helpen. Het is echt voor mensen die zowel problemen hebben met verslavingen, maar ook met depressies.” Waarschijnlijk vertrekt de realityster binnenkort naar een kliniek in Schotland. Volgens Jeffrey de beste keuze: “Het heeft te maken met opkroppen van alles wat ze heeft meegemaakt in al die jaren.”

Incident

Ooggetuigen zeiden dat de realityster uit het raam sprong en verschillende media beweren dat het incident een zelfmoordpoging betrof. De manager van Barbie vertelde echter niet veel later wat de echte toedracht van het incident zou zijn geweest: “Samantha slikt momenteel zware antidepressiva. Een verkeerde mix hiervan heeft ervoor gezorgd dat Samantha een psychose kreeg. Ze besloot in de vensterbank van het raam te gaan zitten omdat het zo heet was. Op dat moment heeft Samantha een black-out gekregen en is ze uit het raam gevallen.”

Reactie Michael

Volgens de manager waren er geen drugs, alcohol of andere verdovende middelen in het spel. Ex-man Michael van der Plas heeft laten weten een beetje klaar te zijn met de perikelen rondom zijn ex-vrouw en wil de kinderen die zij samen hebben graag bij zich houden. Hij is ook van mening dat ze echt hulp moet zoeken: “Laat haar maar bewijzen dat ze beter wil worden, dat ze een jaar aan zichzelf gaat werken.” Ook heeft hij in een interview laten weten te gaan vechten voor zijn kinderen.

Lees ook: Glennis Grace openhartig over haar jongere vriend: ‘Ik dacht dat hij ouder was’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Shownieuws | Beeld: videostill