Samantha Steenwijk over huwelijk: ‘Tijd moet de wonden helen’

samantha-steenwijk

‘Het is niet oké als er schadelijke roddels over je worden verspreid die niet waar zijn’

Het jaar 2022 was erg wisselend voor Samantha Steenwijk. Ze stond veel op het podium en had succes op tv, maar moest ook dealen met een rechtszaak en roddels over haar huwelijk. In de nieuwste Beau Monde doet ze een boekje open over de minder leuke dingen van de afgelopen tijd. “Mensen gooien te snel de handdoek in de ring. Ik niet.”

Rechtszaak tegen Yvonne

In 2013 deed Samantha mee de talentenjacht Bloed, zweet en tranen. Een aantal jaar later schopte ze het tot de finale van The voice of Holland en sindsdien is ze niet meer uit de spotlight verdwenen. Dat leverde veel media-aandacht op, zowel positief als negatief. Dit jaar voerde ze een strijd met Yvonne Coldeweijer, die beweerde dat Samantha haar gewichtsverlies te danken had aan illegale dieetpillen.

Samantha spande een rechtszaak aan. “Mijn belangrijkste motivatie om juridische stappen te zetten, was om te voorkomen dat mensen door mij dieetpillen zouden gaan gebruiken. Daarnaast werd ik in één adem genoemd met drugs, iets wat absoluut niet bij mij past. Bovendien brengen de juicekanalen de laatste tijd zoveel verhalen naar buiten waardoor carrières worden geschaad.” Terugkijkend op de zaak zou ze het niet anders hebben gedaan. “Het is niet oké als er schadelijke roddels over je worden verspreid die niet waar zijn. Stel dat ze weer iets naar buiten brengt waarmee ze andere mensen kan schaden, zoals met die drugspillen, dan zou ik het zo weer doen.”

Huwelijksproblemen

Even later kwam er een ander verhaal naar buiten: Daisy, Samantha’s vrouw, bleek een keer te zijn vreemdgegaan. Daar zat Samantha minder mee, omdat het jaren geleden is gebeurd. “Tuurlijk is het rot dat dit verhaal naar buiten komt, want stel dat wij ooit kinderen hebben, dan wil je niet dat zij deze verhalen later op internet kunnen lezen. Er zijn genoeg ouders die dit soort dingen niet aan hun kroost vertellen en nu bepaalt zij [Yvonne Coldeweijer, red.] dat mijn eventuele kids dit ooit wel zullen weten. Zij postte dit, omdat ze dacht dat ik niet van de affaire op de hoogte was. Het voelt alsof er een oorlog tegen mij wordt gevoerd, alleen heb ik zelf nooit aangevallen.”

Uiteindelijk zijn ze er samen uitgekomen. “Door heel veel te praten en verdriet te hebben. Relatietherapie hebben we gelukkig niet nodig gehad. Eigenlijk win je het vertrouwen vooral terug door middel van tijd. Tijd moet de wonden helen en als je open met elkaar communiceert, kun je de problemen tackelen voordat ze er zijn. ”

Meer boekingen

De media-aandacht heeft echter geen negatieve invloed gehad op Samantha’s werk. “Het is alleen maar drukker geworden. Toen ik na het pillenverhaal voor het eerst op de bühne stond, merkte ik dat het applaus alleen maar heftiger werd. Tijdens al mijn optredens zing ik Ik leef mijn eigen leven van André Hazes en nog nooit heb ik zo’n groot applaus gekregen als dat ik vandaag de dag krijg. De tekst van het liedje slaat nu nog meer op mijn eigen leven dan dat het ooit eerder heeft gedaan. Mensen staan te huilen, te gillen en te juichen. Ik weet dat het publiek achter mij staat en dat is het allerbelangrijkste.”

Zin in 2023

Ondanks alle ellende kijkt Samantha uit naar het komende jaar. “Ik heb me door corona de afgelopen tijd veel op tv gefocust, maar ik blijf natuurlijk zangeres dus ik richt me volgend jaar meer op muziek. Er liggen toffe platen klaar, allemaal in de volkse hoek. Waar ik persoonlijk erg naar uitkijk, zijn de shows waarbij ik mijn twee passies kan combineren: zingen en paardrijden. Er komen meerdere shows door het hele land waarbij mensen mij zingend op een paard kunnen zien. Gerard Joling heeft ook wel eens zingend op een paard gezeten, maar ik ga een hele kuur rijden en zingen in galop. Dat is een grote uitdaging en ik kan niet wachten om het jullie te laten zien.”

Meer lezen? Het volledige interview met Samantha vind je in de nieuwste Beau Monde. Vanaf morgen in de winkels!

Lees ook: Samantha Steenwijk onherkenbaar op oude foto

Tekst: Anne Tonen | Beeld: BrunoPress