Ai: Samsung-telefoons versturen je foto’s naar anderen zonder dat je het doorhebt

Slecht nieuws voor Samsung-gebruikers

Heb jij een Samsung-telefoon? Dan hebben we wat minder leuk nieuws voor je. Sommige telefoons versturen namelijk, zonder dat je het doorhebt, foto’s uit jouw fotobibliotheek naar willekeurige mensen.

Samsung beweert dat ze op de hoogte is van dit zorgelijke probleem.

Sms’en

Via de sms-app ‘Berichten’ worden foto’s uit de fotobibliotheek van sommige Samsung-gebruikers verstuurd naar mensen in hun telefoonboek. Echter kun je dit niet zelf achterhalen. Wanneer je je inbox opent, kun je niet zien dat je een foto hebt verstuurd.

Samsung Galaxy

Het probleem treedt op bij onder andere de Samsung Galaxy S9 en de Samsung Galaxy S9+. Het is nog niet bekend of ook andere modellen van Samsung hier last van hebben. Mensen in Nederland hoeven zich nog niet meteen zorgen te maken, het probleem is hier nog niet gesignaleerd. Het probleem lijkt zich momenteel alleen nog voor te doen in de Verenigde Staten.

Voorkomen

Wil je voorkomen dat er zomaar foto’s worden verstuurd? Dan kun je dit proces ‘blokkeren’ in je instellingen. Ga naar de instellingen op je telefoon en ga daarna naar het onderdeel ‘apps’. Zoek de Berichten-app op en vink vervolgens aan dat je de Berichten-app geen toegang meer geeft tot je fotobibliotheek. Op deze manier kunnen er geen foto’s worden verstuurd via de sms-service. 

Lees ook: Belangrijk: te weinig mensen weten dit, maar bijna elke telefoon heeft een ‘SOS-functie’!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay