SBS6 presentator André van der Toorn over zijn traumatische jeugd: “Onvoorwaardelijk vertrouwen is er bijna niet”

André: “Je hebt het ermee te doen…”

Op 1-jarige leeftijd werd televisiemaker en ‘Wegmisbruikers’-presentator André van der Toorn door zijn moeder afgestaan aan een weeshuis. De man waarmee zij nu getrouwd is wilde niet dat zijn moeder haar kind van een vorige relatie hield. Hij moest weg. Bert en Bep, de adoptie-ouders van André, hebben hem toen geadopteerd uit dat weeshuis in Griekenland.

Moeder
Jarenlang was André op zoek naar zijn biologische moeder en hij heeft haar eindelijk gevonden in 1998. Toch kreeg hij eerst nooit een reden. Hij wilde weten waarom zijn moeder hem niet wilde houden. Pas afgelopen zomer kreeg hij te horen dat de man waarmee zij nu getrouwd is hem niet wilde. Op de vraag of hij het een plek heeft kunnen geven antwoordt André:  “Je hebt het ermee te doen. Je vergeeft het ook wel. Je denkt: ‘oké, dat is zo gegaan’. Maar grappig vind ik het niet.”

Vader
Ook merkt hij dat het veel gedaan heeft met zijn leven. Hij staat naar eigen zeggen veel in de ‘reserve stand’. “Onvoorwaardelijk vertrouwen is er bijna niet”. Contact met zijn moeder is niet genoeg voor André. Hij wil ook contact met zijn biologische vader. Direct na de geboorte van André is hij weggegaan en hij heeft hem nooit meer gesproken… Hij heeft hem wel één keer gezien: “In 1999 heb ik hem heel even gezien. Karin de Groot was destijds presentatrice van Spoorloos. Ze draaide een item op Kreta en ik had haar wat informatie gegeven. Heel toevallig was ik zelf ook op het eiland. Op de markt in Heraklion liet Karin zijn foto aan wat mensen zien. Tot haar grote verbazing zei iemand: ’Daar staat hij’. Toen hij ons doorhad, vluchtte hij in de mensenmassa. Ik heb nooit meer iets van hem gehoord, terwijl ik nog met zoveel vragen zit…’’

Het hele verhaal van André vind je hier.

Bron: Max, De Telegraaf | Beeld: video stil