SBS6 haalt realityserie De Scheetjes per direct van de buis

de scheetjes

De Meiland-opvolger bleek toch geen succes

We hebben maar heel kort mogen genieten van de De Scheetjes: Bouwen op Bonaire. De Meiland-opvolger bleek geen groot succes, waardoor SBS6 de realityserie per direct van de buis moest halen. Een enorme tegenvaller voor Hans en Karin – ook wel bekend als ‘de scheetjes’. 

Bouwen op Bonaire

In het programma De Scheetjes: Bouwen op Bonaire zagen we de gebruinde Hans en Karin keihard werken aan een resort op Bonaire. Het koppel is, net als de Meilandjes, bekend door het tv-programma Ik Vertrek. Tijdens deze uitzendingen noemden Hans en Karin elkaar continu ‘scheet’, waardoor het koppel al gauw als ‘scheetjes’ bestempeld werd.

Geen kijkcijferkanon

Met hetzelfde tijdslot als Chateau Meiland verwachtte SBS6 opnieuw een succesvolle realityserie uit te zenden. Dit bleek echter niet het geval, aangezien het zongebruinde stel nog geen 500.000 kijkers wist te boeien. Daarentegen zorgde de familie Meiland met zijn tv-programma voor meer dan een miljoen geboeide kijkers.

Kritiek op social media

Niet alleen de kijkcijfers lieten blijken dat het tv-programma geen succes bleek te zijn. Ook op social media liet menig kijker weten wat er zoal aan het tv-programma mankeerde. Het tempo zou niet hoog genoeg liggen, er gebeurde te weinig en ook zorgden de ‘scheet’-uitspraken tot irritatie bij de kijkers.

Verplaatst naar ander tijdslot

SBS6 heeft besloten om de resterende twee afleveringen van het seizoen niet uit te zenden, maar zegt ook niet te spreken over een stop van het realityprogramma. De Scheetjes wordt voor nu tijdelijk uit het tijdslot van maandag 20:30 uur gehaald. Ondertussen is SBS6 achter de schermen druk aan het kijken naar een ander tijdslot voor het programma. Over een tweede seizoen van De Scheetjes is nog niets bekend, maar de zender laat weten dat daar op het moment nog geen sprake van is.

Lees ook: Tienduizenden Canadezen tekenen petitie tegen Harry en Meghan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill Videoland

Array