Schaatsers bieden excuses aan voor ‘plaatgooien’: ‘We vinden het zeer te betreuren’

De schaatsers verklaren dat dit niet de bedoeling was

Tijdens de huldiging van de schaatsploeg van de ploegenachtervolging in het Holland Heineken House vond gisteren een akelig ongeval plaats. Schaatsers Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Patrick Roest en Koen Verweij gooiden een grote plaat in het publiek en verwondden daarbij twee bezoekers. In een statement brachten ze vandaag naar buiten dat ze het ongeval ‘zeer betreuren’.

Twee vrouwen raakten licht gewond.

Huldiging

De huldiging die gisteren plaatsvond was volgens verslaggever Marcel Maijer sowieso al niet zo feestelijk, dit vertelt hij aan RTL Nieuws. “Sven had er geen zin in. Hij stond er als een zuurpruim bij.” Ook lieten hij en de andere schaatsers te kennen dat ze het veel te rumoerig vonden in het Holland Heineken House.

Ongelukje

Een vast onderdeel van de huldiging is volgens Maijer dat een grote tegel met de medaille al crowdsurvend door het publiek naar een muur wordt gebracht. Op het moment dat de schaatsers de tegel aan het publiek zouden overhandigen, gaat het mis. De schaatsers wierpen de plaat in het publiek waarbij twee bezoekster licht gewond raakten. Holland Heineken House-woordvoorder Norbert Cappetti wist RTL Nieuws te vertellen dat een wond van een van de vrouwen in het ziekenhuis gehecht werd. De andere verwonde bezoekster werd in het HHH ter plekke behandeld, haar neus was flink gezwollen.

Excuus

In een verklaring leggen de schaatser uit dat dit niet hun bedoeling was. In de verklaring vertellen Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Patrick Roest en Koen Verweij dat ze het erg vervelend vinden. “Bij onze huldiging gisteravond in het Holland Heineken House zijn twee bezoeksters gewond geraakt. Dat vinden wij uiteraard ook zeer te betreuren. We hebben direct na dit voorval contact gezocht met de beide dames die de grote medaille die wij vanaf het podium aan het publiek gaven tegen hun hoofd hebben gekregen.” 

Fijne spelen

Ook willen de schaatsers nog even duidelijk maken dat dit niet hun bedoeling was. “Het gaat gelukkig naar omstandigheden goed met beide dames die wel erg geschrokken waren. Het zal duidelijk zijn dat ook wij uiteraard nooit de bedoeling hebben gehad om dit te veroorzaken. Dat hebben we hen laten weten en willen we via deze weg ook aan het publiek laten weten. Hopelijk kan iedereen nog vier dagen genieten van de Olympische Spelen hier in PyeongChang.” 

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill