Schandalig: vrouw crasht al 14 jaar begrafenissen omdat ze gratis lunch wil

“Ze at van het buffet alsof ze in geen dagen had gegeten”

Een begrafenis is het emotionele moment waarop je afscheid van iemand neemt die je dierbaar was. Hoewel het een manier is om het grote verlies te verwerken, houdt niemand van begrafenissen. Op één vrouw uit het Britse Slough na dan. Al 14 jaar bezoekt ze begrafenis na begrafenis, om zich vervolgens tegoed te doen aan het eten.

De vrouw komt onuitgenodigd naar elke begrafenis waarbij een lunch wordt verzorgd. 

Komen en gaan
Father Noah Connolly van de Holy Redeemer Church in Slough, een plaatsje ten westen van Londen, vertelt aan Shortlist dat hij elke keer weer een katholieke vrouw ziet verschijnen wanneer er een begrafenis is in zijn kerk. 
“In de 14 jaar dat ik hier ben, heb ik de vrouw zien komen en gaan.” Echter kan hij de vrouw niet zeggen dat ze ‘niet welkom is’. Iedereen is welkom in de kerk. “Ze verschijnt op elke begrafenis en als er daarna een receptie is, dan gaat ze hier onuitgenodigd naartoe. Ze is een katholieke vrouw en ze is ervan overtuigd dat ze naar zoveel mogelijk begrafenissen moet.” 

Boos
Margaret Whithead was onlangs in de kerk aanwezig. Ze was hier om haar dochter Catherine te begraven. “Er waren veel mensen van Catherine’s werk aanwezig, dus ik ging ervan uit dat de vrouw een collega was. Toen ik haar aansprak, vertelde de vrouw dat ze met Catherine had gewerkt als een serveerster, maar mijn dochter heeft nooit als serveerster gewerkt. Ze at van het buffet alsof ze in geen dagen had gegeten.”

Alleen wanneer er lunch is
Vrijwel elke dag is er een begrafenis in de kerk, maar de vrouw gaat alleen wanneer er een lunch na de ceremonie wordt verzorgd. “Ze profiteert van mensen die verdrietig en van slag zijn.”

Wil je dit artikel graag later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Shortlist | Beeld: Pixabay