Deze schattige egel verovert harten over de hele wereld

egel

Je zou niet denken dat een egel zó schattig kan zijn

De meeste mensen met een huisdier vinden het heerlijk om hun geliefde kat, hond, hamster, konijn of ander dier op de foto te zetten. De Duitse Litha is daar geen uitzondering op. Ze is het trotse baasje van een heel schattig egeltje en de kans is groot dat jij het egeltje na het lezen van dit artikel ook in je hart sluit.

De egeltje heeft al heel wat fans.

Mr. Pokee

Op het moment dat de 26-jarige Duitse Litha een egeltje adopteerde, vond ze het wel leuk om de foto’s die ze van haar nieuwe huisdier maakte te delen op Instagram. Haar egeltje, die van haar de naam Mr. Pokee kreeg, stal al snel de harten van duizenden mensen. Binnen no time had het egeltje meer dan 700.000 volgers op Instagram.

Huisdier

Het klinkt een beetje ongewoon: een egel als huisdier. Ook Litha had eerst geen idee dat je een egel kunt adopteren. Echter ligt het wel aan het soort dier. Mr. Pokee is een Afrikaanse witbuikegel en haar huisdier was al 3 jaar oud toen ze ‘m adopteerde.

Opvrolijken

Niet alleen heeft haar egel een eigen Instagrampagina, ook richtte Litha een website op dat opgedragen is aan Mr. Pokee. Op de website vertelt ze dat ze meteen verliefd op hem werd. “Zelfs op minder goede dagen tovert hij een glimlach op mijn gezicht.” We snappen wel dat Mr. Pokee dit effect op Litha heeft, want het egeltje is ook eigenlijk wel te schattig voor woorden.

Lees meer over Mr. Pokee op de volgende pagina. 

Pagina 1/2