Schietincident in tram Utrecht: meerdere gewonden

Rond 11.00 uur vanochtend werden meerdere schoten gelost

Op het 24 Oktoberplein in Utrecht is vanochtend rond 11.00 uur geschoten. Volgens diverse ooggetuigen werd het vuur geopend in een tram. Meerdere mensen zijn bij de schietpartij gewond geraakt. Wat de aanleiding is van het incident, is vooralsnog niet bekend. De politie roept op om de wegen rondom het 24 Oktoberplein zoveel mogelijk vrij te houden.

De politie houdt rekening met een terroristisch motief.

Tram

De schietpartij in de tram leverde meerdere slachtoffers op. Hulpdiensten zijn massaal onderweg naar Utrecht, waaronder drie traumahelikopters. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie onderzoekt op dit moment de aanleiding van het incident en kan nog geen meldingen doen over het aantal gewonden. Een woordvoerder vertelt dat er mogelijk sprake is van een dode. Premier Rutte spreekt in een reactie van een ”verontrustende situatie.”

24 Oktoberplein afgezet

Een getuige meldt aan Nu.nl dat een man in het wildeweg begon te schieten. De omgeving rond het 24 Oktoberplein, in het westen van Utrecht, is afgezet. Ook het tramverkeer is stilgelegd en de linkerrijstrook van de A12 is dicht om hulpdiensten op weg naar het plein de ruimte te geven. Agenten zijn massaal opgeroepen om assistentie te verlenen. Ook agenten die acties voerden voor een beter pensioen, zijn met klem verzocht zich naar de plaats van het incident te begeven.

Terroristisch motief

Hoewel nog onduidelijk is wat precies de aanleiding is van de schietpartij, houdt de politie rekening met een terroristisch motief. Er is tot dusver nog niemand aangehouden.

Bron: NOS, Nu.nl | Beeld: Videostill