Vliegen via Schiphol? Dit zijn de drukste dagen op Schiphol tijdens de zomermaanden

Schiphol drukste dagen

Tijdens de zomermaanden is het op deze dagen het drukst op Schiphol

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat veel Nederlanders de koffer pakken en vertrekken naar het zonnige buitenland. We zien dan ook dat het jaarlijks steeds drukker en drukker op het Amsterdamse vliegveld Schiphol wordt. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om in de zomer het vliegtuig te nemen naar een tropische bestemming.

Daarom is het handig om van tevoren te weten op welke dagen de meeste mensen gaan vliegen tijdens de zomermaanden.

Lange wachttijd

Niemand heeft zin om uren lang in de rijen voor de incheckbalie te wachten wanneer ze op het punt staan om op vakantie te gaan. Met daarnaast ook nog eens een grotere kans natuurlijk om je vlucht te missen. Houd daarom de onderstaande data goed in je achterhoofd wanneer je van plan bent om je vakantie te boeken of zorg ervoor dat je op deze dagen extra vroeg aanwezig bent op het vliegveld. Ook kan het al veel schelen om van te voren alvast thuis online in te checken. Dit scheelt je ook behoorlijk wat wachttijd op het vliegveld.

Chaos op Schiphol

Dat het om sommige dagen tijdens de zomermaanden complete chaos kan zijn op Schiphol is niets nieuws. De foto’s van voorgaande jaren liegen er niet op, waar mensen uren lang in de mega lange rijen staan te wachten voor de incheckbalie. En met een beetje pech moet je op deze dagen ook nog eens lange tijd wachten voordat je door de douane heen kan. Al met al, zorg er dus voor dat je op tijd aanwezig bent op deze drukke dagen. Op deze manier heb je minder stress en voorkom je dat je je vlucht mist.

Schiphol drukste dagen

Lees op de volgende pagina welke dagen volgens onderzoek het drukst bezocht zullen zijn tijdens de zomermaanden op Schiphol.

Pagina 1/2