Zo maak je je schoenen snel waterdicht zonder stinkende sprays

schoenen waterdicht maken

Water zal nu regelrecht van je schoenen glijden

In Nederland regent het helaas geregeld en regenlaarzen zijn niet echt het soort laarzen die je graaf wil doen. Ze zijn nou eenmaal niet super mooi, ondanks je ze in verschillende kleuren en motieven kan kopen. Er is gelukkig wel een manier om je stoffen schoenen snel waterdicht te maken zonder het gebruik van die stinkende sprays.

Waxinelichtje

Het fijne aan deze truc is dat je maar twee dingen nodig hebt, die je eigenlijk altijd wel in huis hebt staan. Pak een waxinelichtje en een föhn en je bent klaar om te beginnen. Haal het kleine kaarsje uit zijn omhulsel en wrijf ‘m over de schoen heen. Er zal een laag kaarsvet ontstaan op je schoen. Zet de föhn vervolgens op een warme stand en föhn de schoen. Het kaarsvet zal smelten en een waterafstotende laag creëren op de schoen. Water en ander vuil zal er nu afglijden. Dat scheelt een hoop gedoe!

Schoenen moeten wasbaar zijn

Let alleen wel op. Als je schoenen niet gewassen kunnen worden kan je het laagje niet meer verwijderen. Het is dus wel raadzaam om uit te zoeken of je de schoenen in de wasmachine kunt doen. Het laagje wordt na verloop van tijd minder mooi en dan dien je ze te wassen en opnieuw te behandelen.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Videostill