Schoonvader trouwt met zijn ex-schoondochter: “Ze was dertien jaar getrouwd met mijn zoon”

De twee werden verliefd op elkaar toen ze voor Rogiers zieke vrouw zorgden

Liefde komt in soorten en maten en dat weet de 86-jarige Rogier van den Oever maar al te goed. Onlangs werd hij verliefd op een jongere vrouw. Niet alleen is de dame in kwestie een stuk jonger, maar ook nog eens zijn ex-schoondochter.

Zelf is de bejaarde man redelijk nuchter onder het gegeven. “Ware liefde laat zich niet dwingen”, vindt hij. Dit jaar trouwt hij met zijn geliefde 71-jarige Anita. Dat veel mensen hun liefde ongewoon vinden, blijkt uit de reacties die het stel krijgt. Veel mensen reageren negatief op liefde van het stel. Gelukkig zijn er er ook veel mensen blij voor hen.

Aan Telegraaf vertelt Rogier over hun ongewone romance. “Soms gebeurt er iets waarvan je achteraf denkt: hoe is het in godsnaam mogelijk?”

Naar elkaar toegroeien 
Anita en haar toenmalige schoonvader groeiden naar elkaar toe toen ze allebei de zorg voor Rogiers zieke vrouw op zich namen. De vrouw van Rogier leed aan de ziekte alzheimer en overleed hier later aan. “Een tijd later ontdekten we dat we meer voor elkaar voelden dan voor een schoonvader en schoondochter gebruiker is”, vertelt de 86-jarige.

Op het moment dat dat besef kwam, was Anita inmiddels gescheiden van Rogiers zoon, met wie ze 13 jaar getrouwd was. Uiteindelijk was het zelfs Anita die aan Rogier vroeg of hij met haar wilde trouwen.

Feest
Contact met zijn zoon heeft Rogier niet meer. “We zijn gebrouilleerd”, vertelt hij daarover. Toch zal het feest niet minder groots gevierd worden. Rogier laat weten dat zijn andere zoon en dochter het geweldig vinden dat hun bejaarde vader nog in het huwelijksbootje stapt.

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Telegraaf, Libelle | Beeld: Archief