Schrijver van Beertje Paddington op 91-jarige leeftijd overleden

Michael Bonds eerste boek over Paddington verscheen in 1958

Wie is er niet mee groot geworden of heeft niet over de avonturen van Beertje Paddington verteld aan zijn of haar kinderen? De bruine beer was een geliefd karakter onder zowel kinderen als volwassenen. Helaas is er nu verdrietig nieuws over ‘de vader’ van Paddington. Op 91-jarige leeftijd is schrijver en bedenker van de teddybeer, Michael Bond, overleden.

Michael Bond, de bedenker van de boekenreeks over het avontuurlijke en ietwat onhandige Beertje Paddington, is op 91-jarige leeftijd overleden. Op woensdag bracht zijn uitgeverij het nieuws over zijn overlijden naar buiten.

Station Paddington
Michael bracht zijn eerste boek over Beertje Paddington, ‘A Bear called Paddington’, in 1958 uit. In het eerste deel van de boekenreeks komt de teddybeer aan op het Londense treinstation Paddington vanuit het ‘diepe, donkere Peru’. Het briefje om zijn nek luidt: ‘Zorg alstublieft voor deze beer.’

Sindsdien schreef Michael nog vele andere boeken over de avonturen van de beer die naar het Londense station werd vernoemd. Ongeveer 20 verschillende boeken werden uitgegeven en 35 miljoen exemplaren werden verkocht.

Bron: Show Beeld: Videostill YouTube