Schuursponsjes weggooien? Zonde! ZO maak je ze weer helemaal als nieuw

Zo hoef je ze niet weg te gooien!

Schuursponsjes zijn voor zoveel dingen te gebruiken! Voor het schoonmaken van pannen, het aanrecht, het fornuis en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Niet zo gek dat je sponzen dan ook in sneltreinvaart tjokvol zitten met bacteriën en schimmels en dan nog niet te spreken over de muffe geur die een sponsje soms heeft. Voor je het weet belanden de schuursponsjes daarom linea recta in de prullenbak.

Hoewel je sponsjes voor een prikkie kunt kopen is het toch zonde om schuursponsjes al snel weg te gooien. Gelukkig is het helemaal niet nodig om ze direct in de vuilnisbak te bonjouren. Dankzij deze tips zijn je schuursponsjes weer zo goed als nieuw!

  • Manier 1: doe 4 liter water met 180 milliliter bleek en een aantal druppels lavendelolie in een emmer en laat de sponsjes hier vijf minuten in weken. Hierdoor zullen alle bacteriën uit je spons gaan en bovendien ruiken de sponsjes ook weer fris!
  • Manier 2: doe de sponsjes in de magnetron! Leg een sponsde in een bakje met wat water en wat citroen en zet de magnetron op het hoogste aantal watt. Doe de spons 1 minuut in de magnetron.
  • Manier 3: doe de sponsjes in de vaatwasser en zet de vaatwasser op de heetste stand. Doe de sponsjes in het bestekrekje om te voorkomen dat ze door de hele vaatwasser vliegen.

Lees ook:

Bron: Mom4real | Beeld: Pexels