Serveerster woedend om wat DEZE klant heeft gedaan: “Ik kan zo mijn rekeningen niet betalen..”

De man vroeg om veel, maar gaf geen fooi

Je kent ongeschreven regels vast wel. Als de monteur komt ben je in het aangewezen tijdvak thuis. Als mensen uit de trein stappen wacht je op ze voor je zelf instapt. Voor oude mensen sta je op in de bus en trein en ook zwangere vrouwen geef je jouw zitplek.

In de Verenigde Staten is het een ongeschreven regel dat je een fooi geeft als je ergens eet. Dit is uit noodzaak geboren, omdat de serveerster zo weinig verdienen. Een serveerster in de VS verdient 2 tot 5 dollar per uur. Dat is vaak niet voldoende om van te leven. Taylar werkte op een avond en er was een klant die haar geen fooi gaf. Op Facebook deed zij haar beklag hierover.

“Je bent het laagste van het laagste. Wanneer jij het gevoel hebt dat fooi niet noodzakelijk is, is dat voor mij één extra rekening die ik niet kan betalen, omdat we het geld niet hebben. Dit betekent een week geen eten, omdat jij een fooi niet nodig achtte om fooi te geven, terwijl je me om van alles en nog wat gevraagd hebt. Kosteloos, dankzij jou. Elk besluit heeft een consequentie. Serveersters krijgen een basisloon van 2 tot 5 dollar per uur, dus de volgende keer als je geen fooi geeft denk dan even na bij jezelf. Denk na of jij je familie kan voeden voor 2 tot 5 dollar per uur. Zou jij de rekeningen kunnen betalen? Niet? Want dat is wat er gebeurt als je geen fooi geeft.”

De man in kwestie zou 187,43 dollar moeten betalen. Normaal zou je in de VS dat bedrag omhoog afronden naar 200 dollar.

Bron: Tiphero | Beeld: Pixabay