Shannen Doherty brengt ode aan Luke Perry met emotionele rol in Riverdale

Shannen geeft aan zich erg vereerd te voelen dat ze werd gevraagd voor de rol

Het gemist van de in maart overleden acteur Luke Perry is nog altijd groot. De acteur speelde rond de tijd van zijn overlijden de rol van Fred Andrews in de serie Riverdale. Het vierde seizoen gaat dit najaar van start en daarin zal Luke herdacht worden. Tijdens dit eerbetoon zal niemand minder dan Shannen Doherty ook haar vriend Luke herdenken.

Shannen Doherty en Luke Perry leerden elkaar kennen op de set van Beverly Hills 90210 en hadden een bijzondere vriendschap.

Riverdale

Uitvoerend producent van de serie Riverdale, Roberto Aguirre-Sacasa, wist meteen dat het eerbetoon aan Luke bijzonder moest zijn. Hij wist ook hoe hij dit wilde doen: door de hulp van Shannen Doherty in te schakelen. Naar verluidt zei de actrice meteen ‘ja’ nadat ze het script las. Volgens Aguirre-Sacasa gaat het om een ‘cruciale en superemotionele rol’.

Vierde seizoen

Het vierde seizoen van Riverdale gaat vanaf 9 oktober van start op Netflix. De eerste aflevering van het seizoen zal In Memoriam heten en tijdens deze aflevering wordt aandacht besteed aan het overlijden van Luke, waarmee een einde komt aan het karakter Fred Andrews. De acteur kwam tijdens het derde seizoen van de populaire Netflixserie al te overlijden, maar de makers hebben er bewust voor gekozen om er toen nog geen aandacht aan te besteden. Het moest volgens de makers een opzichzelfstaande en emotionele aflevering worden. Er is verder nog niets bekend over de invulling van de rol die Shannen gaat vertolken.

Overlijden Luke

Luke Perry overleed afgelopen maart aan de gevolgen van een beroerte. Al zijn Riverdale- en 90210-collega’s stonden stil bij het tragische overlijden van de geliefde acteur. Shannen Doherty speelde vier seizoenen lang de tegenspeelster van Luke in de serie Beverly Hills, 90210. Na het vertrek uit de serie bleef Shannen altijd contact houden met Luke en de twee hadden een bijzondere vriendschap.

Lees ook: Dit zijn de eerste beelden van de Beverly Hills 90210-cast reünie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Darren Star, Hollandse Hoogte