Shocking: verstekeling overleeft vlucht in wielkast van vrachtvliegtuig

wielkast-vliegtuig

Hij heeft een lange reis afgelegd

Afgelopen zomer zagen we allemaal de horrorverhalen over vliegtuigen in Afghanistan voorbijkomen. Veel mensen klampten zich toen vast aan opstijgende vliegtuigen en sommige vielen van grote hoogte naar beneden. Nu is er weer zo’n naar verhaal gemeld: een verstekeling is van Zuid-Afrika naar Nederland gereisd in de wielkast van een vrachtvliegtuig.

Urenlang in de kou gezeten

De Koninklijke Marechaussee vond gisteren rond 11.00 uur een verstekeling op Schiphol. De man zat in de neuswielkast van een vrachtvliegtuig, dat afkomstig was uit Zuid-Afrika. Het is niet duidelijk waar hij aan boord is gekomen, maar wel dat hij meerdere uren (waarschijnlijk meer dan acht uur lang) op die plek heeft doorgebracht. Op Twitter deelt de Marechaussee een bericht over de alarmerende vondst.

Naar het ziekenhuis

Volgens de woordvoerster van de Marechaussee maakt de man het naar omstandigheden goed. Hij is door de brandweer uit het toestel gehaald en bleek onderkoeld. Nadat zijn temperatuur omhoog is gebracht, is hij naar een ziekenhuis in de buurt vervoerd. Het is niet bekend uit welk land de man komt en hoe oud hij is. Ook is niet bekend wat er na de ziekenhuisopname met de man zal gebeuren.

Lees ook: Na een mysterieus bericht van zijn vrouw mocht deze soldaat niet het vliegtuig in

Bron: METRO Nieuws | Beeld: Pixabay, Twitter Koninklijke Marechaussee