Nieuw programma ‘Showcolade’ valt niet bij alle kijkers in de smaak

showcolade

‘Wat een bizar concept’

Chocolade, wie is er niet dol op? Geen wonder dat er gisteravond zo’n 900.000 kijkers klaarzaten voor een programma waarin deze zoete lekkernij een hoofdrol speelt. Veel van hen werden echter teleurgesteld, want het ‘onbegrijpelijke’ programma Showcolade viel niet bij iedereen in de smaak.

Chocolade-show

Sinds gisteren is er een nieuw programma op de buis: Showcolade. Volgens Omroep MAX is dit een ‘levendige spelshow voor jong en oud die de kijkers verrast met ambacht en chocoladekunst.’ De opdracht is simpel. Bekende Nederlanders moeten raden of een object gemaakt is van chocola of niet. En daarbij passeren heel wat alledaagse voorwerpen, zoals schoenen en plakbandhouders, de revue. Durven de BN’ers daar zomaar een hap uit te nemen, of niet?

Eerste aflevering

De eerste aflevering werd goed bekeken, maar liet veel kijkers verbijsterd achter. Het concept is misschien wel simpel, maar veel mensen laten weten dat ze er toch geen ‘chocola van konden maken’. “Wij waren van mening dat we alles wel een keer gezien en meegemaakt hadden en we niet zo snel meer met afschuw ergens van zouden kunnen schrikken”, begint een kijker op Twitter. “Het TV-programma Showcolade zet dit alles in een ander daglicht. Goeie grutjes.”

‘Bizar concept’

Er lijkt veel onbegrip te zijn voor het programma. Vooral nu de NPO op veel andere programma’s heeft moeten bezuinigen, schiet Showcolade bij sommige mensen in het verkeerde keelgat. “Dieper dan het diepste dieptepunt bij NPO”, laat een kritische kijker weten. “Heel knap hoor, daar niet van, maar Showcolade past toch meer bij SBS“, tweet een ander. “Wat een bizar concept. Hier kun je toch geen meerdere afleveringen van maken?”

Vakmanschap

Tussen die honderdduizenden kijkers zaten natuurlijk ook fans van het programma. Vooral over het vakmanschap wordt lovend gesproken en de cacao-kunstwerkjes van de patissier worden flink geprezen. Daarnaast is het smaakvolle programma voor veel kijkers een lekker rustgevend televisiemomentje.

Lees ook: Keelpijn? Vergeet die hoestdrank en eet een stuk chocolade!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: videostill