Simon Keizer emotioneel in Beste Zangers bij nummer ‘Papa’

simon beste zangers

Suzan en Freek wisten een gevoelige snaar te raken bij de zanger

Donderdagavond stond Stef Bos in de schijnwerpers in het programma Beste Zangers. Suzan en Freek zongen een van Stefs grootste hits: ‘Papa’. Niet alleen Stef was duidelijk geraakt door hun uitvoering van het emotionele nummer, ook bij zanger en presentator Simon Keizer stroomden de tranen over zijn wangen. 

Tranendal

“Ik heb kort geslapen en de weerstand neemt af. Het zal wel een tranendal worden”, grapt Stef voor de uitzending. En daar had hij zeker gelijk in. De eer aan Suzan en Freek om het spits af te bijten. Daarvoor hebben ze niet het makkelijkste nummer gekozen. “Het voelt een beetje alsof we De Nachtwacht gaan schilderen, terwijl Rembrandt op de bank zit”, zegt Freek nog voordat hij het podium op loopt.

Papa

Stef schreef het nummer ‘Papa’ in 1988, toen bij zijn vader kanker werd gevonden. In het nummer denkt hij eerst nog veel te verschillen van zijn vader, maar ziet gaandeweg dat ze toch heel veel op elkaar lijken. Suzan en Freek weten deze emotie perfect over te brengen. Het duurt dan ook niet lang voordat Stefs ogen waterig beginnen te worden.

‘Voor het eerst in twintig jaar’

Niet alleen Stef heeft het moeilijk, ook hebben Suzan en Freek een gevoelige snaar bij presentator Simon Keizer geraakt. De tranen rollen over zijn wangen. “Dat was een primeur. Voor het eerst in twintig jaar heb ik het liedje ‘Papa’ gehoord. Dat is een compliment voor Suzan en Freek”, vertelt hij. Het is een bijzonder nummer voor de Volendammer. Het is namelijk 21 jaar geleden dat zijn vader overleed.

Twitter

Ook kijkers thuis konden het maar moeilijk droog houden tijdens het nummer. “Jankend op de bank bij het nummer Papa. Zo, die kwam even binnen”, schrijft iemand. “Wat een rotprogramma dat Beste Zangers. Schitterende vertolking van Papa van Stef Bos door Suzan en Freek. Met tranen in de ogen denken aan mijn pa die twee maanden geleden is overleden”, schrijft een ander.

Bekijk de cover van ‘Papa’ door Suzan en Freek hieronder.

Lees ook: Annemarie Keizer onder vuur na plaatsen foto dochtertje

Bron: AVROTROS | Beeld: Videostill AVROTROS