Simon Kleinsma laat naam overleden man weg in theatervoorstelling over verlies

Simone Kleinsma

De theatermaakster legt uit waarom ze dit bewust doet

Simone Kleinsma gaat vanaf komende week de theaters in met haar theatervoorstelling ‘Verder’. De voorstelling gaat onder meer over het verlies van haar man Guus Verstraete, maar zijn naam wordt bewust niet genoemd in de show. Aan het AD legt de zangeres uit waarom ze hiervoor heeft gekozen. 

Verlies en rouw

Simone wil in haar theatervoorstelling verlies en rouw in het algemeen bespreken, legt ze uit in het AD. Ze heeft er dan ook bewust voor gekozen om de naam van haar overleden man niet te noemen in de show. De actrice wil het niet alleen over haar eigen verhaal laten gaan. “Bijna iedereen heeft weleens verlies ervaren. Van een partner, kind of vriend, maar het kan ook om een hond gaan. Ik hoop dat bezoekers zich erin herkennen en er troost uit halen.”

Juiste moment

In 2017 overleed Simones man Guus plotseling. De voorstelling komt voor haar dan ook op het goede moment. “Ik voel een enorme behoefte om iets te doen met alles wat ik heb gevoeld”, legt ze uit. “Iemand anders maakt er een schilderij van of schrijft er een boek over. Dit is mijn manier en nu sta ik boven het materiaal. Eerder was het te vroeg geweest. Als ik in de tranen zou schieten voor een liedje, dan kan ik het niet overbrengen.”

Trots

De zangeres geeft toe dat ze zich weleens afvraagt wat Guus had gevonden van ‘Verder’. “Hij zou bloednerveus zijn voor de première”, vertelt ze. “Mensen werden gék van die man als ik een première had, inclusief ikzelf. Maar ik denk dat hij vooral waanzinnig trots zou zijn geweest.”

Lees ook: Simone Kleinsma brengt ode aan de kleinkunst met eigen tv-programma

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress (Patrick van Emst)