Simone Kleinsma brengt ode aan de kleinkunst met eigen tv-programma

Simone-kleinsma-solovoorstelling

‘Ik verwacht een feest der herkenning voor de mensen thuis’

Zangeres, actrice en nu ook presentatrice: Simone Kleinsma is van alle markten thuis. In haar nieuwste programma Klassiekers met Kleinsma op MAX zet ze de parels van de kleinkunst in het zonnetje. In het programma ontvangt Simone wekelijks een collega uit haar vakgebied en bespreken ze samen de mooiste Nederlandse kleinkunstliedjes.

Kleinkunst

Simone Kleinsma weet als geen ander de charme van de kleinkunst te omarmen, en zit met haar nieuwste programma daarom ook helemaal op haar plek. In een intieme studiosetting praat ze met haar gasten over fragmenten uit de Nederlandse kleinkunst. Samen met haar gast stoft Simone de stof van de kleinkunstparels af en bespreekt ze deze uitvoerig. Ook voert ze enkele nummers uit met de hulp van een 6-koppige band onder leiding van Bernd van den Bos.

Muzikaal cultureel erfgoed

In een interview liet Simone weten het een eer te vinden om dit programma te mogen presenteren: “Het is fantastisch om dit programma te mogen maken. Samen met gerespecteerde collega’s uit het vak, vaak ook vrienden, mag ik in de muzikale schatkist van de Nederlandse kleinkunst duiken. Denk aan Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink, Wim Sonneveld en Toon Hermans, maar ook recente nummers van Brigitte Kaandorp en Maarten van Roozendaal. Ze behoren stuk voor stuk tot ons muzikaal cultureel erfgoed. De meeste nummers kennen we nog wel, sommige zijn we misschien een beetje vergeten en dat zou zonde zijn! Er zitten namelijk prachtige pareltjes tussen! Ik verwacht een feest der herkenning voor de mensen thuis.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Omroep MAX (@omroepmax_)

Gasten

In de reeks ontvangt Simone gasten uit haar eigen vakgebied. Zo zien we André van Duin, Brigitte Kaandorp, Jenny Arean, Stef Bos, Jörgen Raymann en Paul de Leeuw. Het programma is vanaf 30 mei wekelijks te zien om 21:30 uur op NPO 1.

Lees ook: Simone Kleinsma gaat in september het theater in met een solovoorstelling

Bron: Max Vandaag | Beeld: Brunopress