Simone Kleinsma gaat in september het theater in met een solovoorstelling

Simone-kleinsma-solovoorstelling

Het wordt haar persoonlijkste show tot nu toe

Zangeres, actrice en musicalster Simone Kleinsma (62) gaat weer op de bühne staan. Dit liet ze weten in het AVROTROSprogramma Theater Maas van Cornald Maas. De show, die de naam ‘Verder‘ heeft gekregen, wordt haar persoonlijkste show tot nu toe. Simone: “Ik denk dat mensen in de zaal daar iets aan hebben.”

‘Verder’

Simone Kleinsma heeft samen met regisseur Ruut Weissman en scriptschrijver Frank Houtappels gewerkt aan een persoonlijke theatervoorstelling. De show heet ‘Verder‘, en neemt het publiek mee in het leven waar Simone nu zit. “Ik wil niet wegzakken in het verdriet, maar juist een programma maken dat heel persoonlijk is, licht van toon en troost en hoop geeft”, aldus Simone tegen Cornald Maas.

Guus Verstraete

Een belangrijk onderwerp in de show wordt het overlijden van de man van Simone, Guus Verstraete. In 2017 is hij plotseling overleden aan de gevolgen van hartproblemen. Toch zal het geen beladen show worden. Daarover zegt Simone: “We hebben een raamwerk bedacht wat heel licht is en mooi is.” Hiermee hoopt ze een steun voor haarzelf te zijn, en ook voor het publiek.

Meezingen

De voorstelling wordt geen dansshow, zoals voorgaande shows van de musicalster. Simone vertelt dat ze meer last krijgt van fysieke ongemakken, wat onder meer door haar leeftijd komt. “Dus ik ben heel blij dat er nu een soloprogramma komt, dan kan ik gewoon rustig doen. Daar ga ik niet in dansen. Laat mij nu maar mooie liedjes zingen en mooie verhalen vertellen.”

Hello Dolly

De musicalster kan niet wachten om weer op de planken te staan. Nadat ze vorig jaar in de premiere van Hello Dolly speelde, moest de musical de dag erna stoppen vanwege de coronacrisis. “Het is bijna een verlangen om weer te gaan spelen”, legt Simone uit. Toch moeten we nog even wachten om Verder te kunnen zien. De show is pas gepland in september.

Lees ook: Met een sneltest naar een evenement of dierentuin? Zo werkt ’t

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress