Emotionele black-out voor Simone Kleinsma tijdens voorstelling op toneel


‘Ik hoop niet dat het me nog een keer overkomt’

Simone Kleinsma heeft tijdens een voorstelling van de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt bij het zingen van het voor haar emotionele nummer Zonder Jou een black-out gehad, iets wat haar nog nooit eerder is overkomen op het toneel. 

In het programma Volle Zalen vertelt ze aan presentator Cornald Maas over de gebeurtenis.

Zonder Jou
Toen Simone Kleinsma het couplet van het nummer in wilde zetten, ging het helemaal mis; de musicalster wist opeens de tekst van het liedje niet meer: “Ik wilde het couplet inzetten, maar ik wist het niet meer. Wacht even, ik raak niet in paniek, maar nee, nog niet, dat duurt een eeuwigheid natuurlijk. Ik denk dit wordt gênant, er zitten achthonderd mensen naar me te kijken en er gebeurt niks.” Ook vertelt ze nog nooit een dergelijke black-out te hebben meegemaakt: “Dat is me in al die veertig jaar nog nooit overkomen.”

Verwerking
Gelukkig werd ze op het podium gered door haar medespeler William Spaaij, die in de musical de zoon van Annie M.G. Schmidt speelt. Simone vertolkt de rol van de schrijfster zelf, een rol die haar naar eigen zeggen een beetje verwerking biedt in de moeilijk tijd na de dood van haar man Guus Verstraete, die in maart kwam te overlijden: “De rol van Annie is troostend,” vertelt ze. “Er zit een lach en veel lol in de voorstelling, maar Annie gaat ook door het diepe.” Een rol die naar eigen zeggen goed bij haar past: “Een luchtige, komische rol zou veel te ver van mij afstaan.”

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: videostill