Simone Kleinsma vertelt over overlijden man: “Het gebeurt en opeens staat je leven op z’n kop”

Simone Kleinsma

Simone: “Er is geen handboek voor, ik hobbel maar wat”

Simone Kleinsma vertelde gisteravond over het overlijden van haar man Guus Verstraete eerder dit jaar. Ze was te gast bij De Wereld Draait Door om te praten over haar nieuwe musical, Was getekend, Annie M.G. Simone verloor dit  jaar haar geliefde echtgenoot, regisseur Guus Verstraete. 

‘Ik doe mijn best’
De eerste vraag die Mathijs de actrice stelt is hoe het met haar gaat. Een beladen vraag, gezien de omstandigheden. Naar alle eerlijkheid vertelt Simone dat het ‘redelijk’ gaat: “Ik doe mijn best, er is geen handboek voor. Eigenlijk hobbel ik maar wat.”

“De productie van Was getekend, Annie M.G. stond al vast”, vervolgt ze. “Ze vroegen me of ik het wilde uitstellen, maar ik weet uit ervaring dat het toch wel helpt om aan de slag te gaan. Ik was blij dat ik de eerste maanden niets anders had dan rouwen. Ik deed eigenlijk maar wat. Het gebeurt en opeens staat je leven op z’n kop”, vertelt ze verder. Wat ook best lastig was, was het liedje ‘Zonder Jou‘ in de musical, waarin Simone moet zingen over het overlijden van een grote liefde, de liefde van Annie M.G Schmidt. Ze vertelt dat dit in het begin best wel lastig was, maar dat ze inmiddels een ster is in ‘het parkeren’. Ze kan normaal heel goed de knop omzetten, maar omdat dit zo groot was, was die knop even zoek. Die heeft ze gelukkig nu een beetje teruggevonden.

De Rouwkok
Tafelheer Paul de Leeuw vertelde hoe knap hij het vindt dat Simone zich zo goed staande heeft gehouden: “Ik heb zoveel respect voor hoe je het doet. Je moet het toch alleen doen. Niemand kan haar helpen. Je kunt er alleen maar voor haar zijn en liefde geven.” Paul de Leeuw rouwde zelf door te vluchten in eten en koken, ze noemden hem in de tijd zelfs ‘De Rouwkok’. Simone vertelde ook dat ze nooit het gevoel heeft dat Guus niet bij haar is als ze op de plank staat.  “Hij stuurt me, hij geeft me kracht. Gelukkig voel ik het.”

Wil je het hele fragment uit De Wereld Draait Door zien? Bekijk het hier:

Dit later nog een lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: video stil