Met dit simpele ingrediënt krijg je de bubbels weer terug in de champagne

Dit hadden we eerder moeten weten

Het jaar om 12 uur ’s nachts inluiden met een glas bubbelende champagne: het hoort erbij. Toasten op het nieuwe jaar moet natuurlijk wel een beetje feestelijk gebeuren. De pret wordt echter gedrukt als er helemaal geen bubbels meer in de champagne zitten. Gelukkig kun je dat met dit trucje oplossen.

Zo simpel is het!

Bruisende champagne

Het is niet de eerste -en vast ook niet de laatste- keer dat een fles champagne wordt geopend en niet in één keer opgaat. Grote kans dat je champagne daardoor veel minder bruisend wordt of dat de bubbels zelfs helemaal verdwijnen! Maak je echter geen zorgen. Met een simpele rozijn kun je je feestelijke wijn weer laten bubbelen.

Rozijn

Het enige wat je hoeft te doen is een rozijn in een fles champagne doen en de drank zal direct bubbelen. Hoe dit kan? De overgebleven koolstofdioxide die in de fles zit, klampt zich vast aan de ribbels van de rozijn en dit wordt vervolgens weer losgelaten. Die koolstofdioxide belandt daardoor in de champagne. Door dit trucje lijkt het alsof je de fles pas net hebt geopend! Ook leuk om te weten: dit trucje werkt niet alleen voor champagne, je kunt het ook toepassen voor prosecco en cava.

 

Lees ook: Dankzij deze tips heb je ’s nachts tijdens oud en nieuw genoeg energie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels