Sjinkie Knegt over ongeluk: ‘Van mijn voorhoofd tot mijn tenen in brand’

Sjinkie Knegt thuis ongeluk

De shorttracker is ontslagen uit het ziekenhuis en vertelt voor het eerst zijn verhaal

Nadat hij zeven weken in het ziekenhuis heeft gelegen met ernstige brandwonden, mag shorttracker Sjinkie Knegt eindelijk naar huis. In een interview met NOS doet hij voor het eerst zijn emotionele verhaal. 

De shorttracker is na 7 weken ontslagen uit het ziekenhuis.

Brandwonden

Tegenover NOS vertelt Sjinkie voor het eerst over zijn ongeluk. ”Ik stond vanaf mijn voorhoofd tot aan mijn tenen in brand.” De sporter liep de brandwonden op nadat hij een houtkachel aan wilde steken. Het was vroeg in de morgen, zijn vriendin en kinderen lagen nog te slapen. Om het vuur extra aan te wakkeren, haalde Sjinkie een fles thinner (brandbare vloeistof) uit de garage. Op het moment dat hij het deurtje van de kachel opende, viel er brandend hout uit, dat op de fles thinner terecht kwam. Een explosie volgde. ”De vloeistof kwam op mij terecht en brandde door op mijn lichaam”, aldus Knegt. Op dat moment was hij slechts gekleed in een boxershort en trui.

Positief

Ongeveer de hele voorkant van zijn lichaam vatte vlam, van zijn voorhoofd tot zijn tenen. ”Ook mijn handen, omdat ik het vuur uitsloeg”, vertelt Knegt. ”En mijn baard was weggebrand, maar dat is ook mijn redding geweest. Daaronder had ik geen brandwonden.” Ondanks het vreselijke incident is de shorttracker positief over de toekomst. Hij hoopt zelfs aankomend seizoen weer te kunnen schaatsen. ‘Hoe goed ik dan ben, is afwachten. Toch denk ik wel dat het realistisch is. Iedereen zegt dat het moet kunnen, dus waarom niet?”

Steunbetuigingen

Terwijl de winnaar van olympisch zilver in het ziekenhuis verbleef, werd in Dordrecht de EK shorttrack gehouden. Het toernooi werd overschaduwd door het ongeval van Knegt en stond in het teken van steunbetuigingen van zijn collega’s. Elke medaille die door de Nederlandse ploeg werd gewonnen, werd opgedragen aan Sjinkie. Via een livestream op zijn Ipad kon Knegt alles volgen vanuit zijn ziekenhuisbed. Hij was tot tranen geroerd door de vele steunbetuigingen die hij ontving.

Lees ook: Frans en Mariska Bauer delen verdrietig nieuws

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NOS, RTL Boulevard | Beeld: Videostill