Slaap jij met je mond open? Dit is helaas ontzettend slecht voor je

Het is helaas heel slecht voor je

Wakker worden met een tong die aanvoelt als een lapje leer is al weinig plezierig, maar wanneer je met je mond open slaapt, wordt er helaas meer schade gedaan dan het uitdrogen van de tong. Het volgende gebeurt namelijk ook…

Een slaapexpert uit Nieuw-Zeeland heeft helaas slecht nieuws voor de mensen die met hun mond open slapen. Hierdoor creëer je namelijk de perfecte omgeving voor tanderosie en tandbederf. Laat dat nu net zijn wat mensen willen voorkomen.

Droogte
De mondholte droogt snel uit wanneer je met je mond open slaapt. Dit zorgt er ook voor dat het speeksel, dat bacteriën in je mond doodt, verwijderd worden. Hierdoor gaat de zuurgraad in je mond tijdens het slapen omhoog en daar zijn de bacteriën maar wat blij mee.

Vooral voor mannen is dit vervelend nieuws. Het blijkt namelijk dat 30 procent van hen met de mond open slaapt. Onder vrouwen ligt dit percentage een stuk lager, slechts 5 procent slaapt met hun mond open.

Wat je eraan kunt doen?
Helaas niet zo heel veel. Als er iemand naast je slaapt, zou je aan diegene kunnen vragen of hij of zij voorzichtig je mond wil dichtduwen wanneer hij of zij ziet dat je je mond open hebt.

Bron: Libelle | Beeld: Daily Health Post