Slachtoffer medailletegel-incident: ‘Sven Kramer liegt over dat hij bij me is geweest’

Sven Kramer

‘Ik heb nooit iets van Sven Kramer gehoord’

De gemoederen rond het medailletegel-incident tijdens de Olympische Spelen zijn nog steeds niet tot bedaren gekomen. De vrouw die door het incident in het ziekenhuis terecht is gekomen, zegt dat Sven Kramer liegt als hij zegt dat hij samen met zijn ploeggenoten bij haar op bezoek is geweest. 

Het slachtoffer is boos over de afhandeling van het incident.

Huldiging

Woensdag ging het tijdens de huldiging van de mannen-achtervolgingsploeg in het Holland Heineken Huis mis toen Koen Verweij, Sven Kramer en Jan Blokhuijsen traditiegetrouw de medailletegel in het publiek wilden gooien. Twee vrouwen werden namelijk geraakt door de schaal waar de tegel op lag en één van hen moest zelfs met de ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De vrouw in kwestie is niet blij met de afhandeling van het incident. Sven Kramer vindt de heisa rondom het incident ‘overtrokken’ en ‘overdreven’: “Eentje had zelfs helemaal niks.”

‘Sven Kramer liegt’

Naar eigen zeggen heeft ze geen excuses van de sporters gehad en was ze niet op de hoogte van het feit dat ze gehuldigd zouden worden: “Ik wist van niets, opeens lag ik in een plas met bloed.” Ook is ze boos over het feit dat Sven Kramer tegen de NOS heeft gezegd dat hij bij haar op bezoek is geweest en dat alles ‘prima is opgelost’. Volgens het slachtoffer heeft zij helemaal niets van Kramer gehoord en is hij zeker niet op bezoek geweest, iets wat het NOCNSF inmiddels heeft bevestigd. Ook laat de organisatie weten dat de schaatsers alleen hebben gesproken met het slachtoffer dat niet naar het ziekenhuis is afgevoerd.

Lees ook: Schaatsers bieden excuses aan voor ‘plaatgooien’: ‘We vinden het zeer te betreuren’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: videostill